Crêpes Suzette

Hodnocení:

Moje:

40 minut
4
porce

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 500
      ml mléko
    • 2
      ks vejce
    • sůl
    • jedlá soda
    • 250
      g hladká mouka
    • 120
      g máslo (na smažení, zbylých 100 g na přípravu šťávy)
    • 3
      ks pomeranč
    • 150
      g hnědý cukr
    • 50
      ml koňak
    • pomerančový likér (na dochucení)

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
V míse smíchejte vejce se špetkou soli, sodou a mlékem a dobře prošlehejte metličkou. Poté po troškách přidávejte za stálého míchání mouku, aby vzniklo řidší těsto. Smažte na pánvi s nepřilnavým povrchem z obou stran do růžova tak, že na každou palačinku potřete pánev tenkou vrstvičkou másla. Nechte stranou. Ze 2–3 pomerančů vymačkejte šťávu.
2
Zbylý oloupejte a pokrájejte na kolečka. Na pánev dejte máslo a nechte pomalu rozpustit. Přidejte cukr a na mírném ohni nechte rozpustit na karamel. Přilijte šťávu z pomerančů a vařte, až se karamel rozpustí. Nyní můžete přidat plátky pomeranče, likér a koňak. Ještě chvíli povařte. Každou palačinku složte na čtvrtinu, vložte do pánve a nechte z obou stran prohřát ve šťávě. Podávejte teplé spolu s plátky pomerančů.
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • xkrat15
    xkrat15 |

    1. 10. 2012 20:19

    Rychle a vyborne :-)