Cordon bleu z mořských ryb

Hodnocení:

Moje:

-
-

Suroviny

Vložit do nákupu
    • citronová šťáva
    • pepř mletý
    • mouka
    • strouhanka
    • máslo
    • sůl
    • filety z mořské ryby (nejlépe treska nebo štika, sladkovodní ryba se nehodí)
    • plátkový sýr a šunka dle porcí ryb
    • vejce jen bílek

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Filety z mořské ryby (bez kůže) pokapeme citronovou šťávou a popepříme. Na filety položíme plátek sýra a plátek šunky, přeložíme, uděláme kapsu, sešpendlíme a obalíme v trojobalu.
2
Na obalení použijeme jen bílek, lehce ho zpěníme vidličkou a osolíme. Solí se jen bílek, rybu solit není třeba. Smažíme z každé strany asi 4 minuty. Rybu uložíme na teplém místě a pro zjemnění dáme na každý kousek plátek másla.
Zařazení: Maso Rybí
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • HaLeh
    HaLeh |

    11. 9. 2007 20:41

    Dělávám to dost často a hlavně na vánoce místo sladkovodních ryb. Uznejte, že maso, šunka a plátkový sýr nemůže být špatná kombinace.Naší rodině to opravdu chutná, ale chce to vyzkoušet.

  • kiki Zimová
    kiki Zimová |

    8. 9. 2007 20:39

    a už to někdo dělal ? je to vůbec dobrý ???

  • Hana
    Hana |

    18. 2. 2007 13:29

    V žádném případě nejde o filé, ale filety z mořských ryb, t.j. plátky rybího masa. Filé by se při této úpravě zcela určitě rozpadlo. Nejlepší maso je opravdu mořská štika nebo aljašská treska. Filety se dají zcela běžně koupit.

  • Di
    Di |

    23. 1. 2007 09:51

    Štika ano, ale existuje také mořská štika - jde v podstatě o běžné filé.

  • Martin
    Martin |

    22. 1. 2007 21:18

    mozna se pletu, ale neni štika sladkovodní ryba?

  • Di
    Di |

    29. 11. 2006 12:42

    Jde o recept, ale i o název kvůli vyhledávání. Cordon bleu je mezinárodně známá specialita.

  • Kuchařka on-line
    Kuchařka on-line |

    29. 11. 2006 11:58

    Název byl již opraven.

  • Hanka
    Hanka |

    29. 11. 2006 11:54

    Omlouvám se, jde o přepis. Jsem ráda, že jste tak všímavá i když v tomto případě jde spíše o recept. Takže GORDON BLEU.

  • Di
    Di |

    29. 11. 2006 11:15

    Cordon bleu?