Autor:

Congri

Snadné
Ingredience
Vařená rýže 400 g
Fazole
vařené
100 g
Sůl 1 špetka
Cibule 1 ks
Česnek 3 stroužek
Celer 1 ks
Petržel
malý
1 ks

Postup přípravy:

Zařazení: Pokrmy, Z rýže

Do vařené rýže se zamíchají uvařené černé fazole, které se napřed přes noc namočí a pak se vaří s cibulí, česnekem, celerem a petrželí.

Spolu s libovým vepřovým, které se peče silně pokapané citronovou šťávou, je to kubánské národní jídlo (ale běžný Kubánec baští jen tu rýži s fazolema, protože maso prostě není).

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 1 x
1
5 1 5 1
Barevný salát s malinami Zábavné jarní saláty Články z

Komentáře k receptu: Congri

Komentáře

  1. lis   10.07.2013 | 17:00 | reagovat |

    můj táta je kubánec a congri mě teda učil úplně jinak....

  2. cliva   05.04.2011 | 19:53 | reagovat |

    Tak Congri se vari uplne jinak :-S , varim ho uz spoustu let. Do Congri nepatri celer ani petrzel. Muze se varit dvojim zpusobem:
    1. Jednoduchy: do hrnce dame uvarene fazole vcetne vyvaru z fazoli (mnozstvi si odmerime do hrnku to proto, abychom tam meli vody tak akorat), pridame ryzi-kolik hrnku ryze tolik hrnku vody vcetne fazoloveho vyvaru, nakrajenou cibuli a rozmackany cesnek-nesetrim, lzici kecupu, na kosticky pokratou aglickou, par prouzku papriky a mlety rimsky kmin. Osolime a pridame lzici sadla, ja pouzivam olivovy olej. A to vse dam do elektrickeho hrnce na ryzi, mozno i dat na zaver do trouby, aby se to nepirpalilo. Hotove radne promichame.
    2. Zpusob: do hrnce dam fazole, ryzi, sul, kecup a kmin a tuk. Zeleninu s anglickou osmahnu na panvi a pak pridam do hrnce. Hodi se ke vsem druhum masa a k volskemu oku. K uplne dokonalosti se to ji jeste s hranolkama, se smazenyma banama zelenyma pokratyma na kolecka tzv. Mariqitas nebo jsou pokrate na silnejsi platky tzv Tostones:smazime 2x z obou stran, po prvnim usmazeni je vytahnu, rozmackam dnem sklenice a znovu osmazim. Jako salat podavam avokado, ale muze byt jakykoliv jiny. Preji dobrou chut. Vrele doporucuji, je to nase nejoblibenejsi jidlo vcetne vsech nasich navstev. :-)

    1. hara   09.05.2011 | 3:39 | reagovat |

      To je spravny recept.
      :-)

  3. pavel   13.01.2011 | 16:07 | reagovat |

    Tady nikdo z vás neví jak se vaří Congrí.Chytráci

  4. Lu   09.12.2010 | 10:48 | reagovat |

    Chybí tam ještě oregáno, bobkový list :-) některé rodiny navíc přidávají kmín nebo čerstvý koriandr a to je teprve dobrota! :-)

  5. Světlana   17.08.2007 | 21:38 | reagovat |

    Pro Majku : černé fazole se vaří stejně jako strakaté, možná o maličko déle, ale nerozvaří se, takže je klidně vařte dost dlouho :-)

1 2 3 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Nejstarší modelka světa Carmen Dell'Orefice (85): Jaké je její tajemství nestárnoucí krásy? Nejstarší modelka světa Carmen Dell'Orefice (85): Jaké je její tajemství nestárnoucí krásy?
5 kuchařských triků, jak uvařit nejlepší segedínský guláš 5 kuchařských triků, jak uvařit nejlepší segedínský guláš
Drtí vás stres? Vyzkoušejte tyto rychlé triky, jak se ho zbavit! Drtí vás stres? Vyzkoušejte tyto rychlé triky, jak se ho zbavit!
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web