Autor:

Cizrnové lívanečky

Střední
Ingredience
Cizrna
300-400
400 g
Vejce 2 ks
Vanilkový cukr
a trošku skořicového
 
Mléko  
Mouka 2 lžíce
Prášek do pečiva  
Slunečnicový olej  

Postup přípravy:

Cizrnu uvažíme s trochou vody + olejem a rozmixujeme. Poté jí smícháme s mlékeme nebo kefírem, vejci a cukry. Můžeme přidat pár lžic mouky kvůli konzistenci. Nakonec dáme prášek do pečiva a necháme asi 10 minut kynout. Smažíme na velmi malé vrstvě oleje nebo na teflonové pánvi bez oleje. Výborné jsou se zakysanou smetanou a zavařeninou.

Je to odlehčené a pokud se smaží bez oleje, tak velmi zdravé jídlo. Lívanečky chutnají po oříškách, děti je milují více než normální :-)

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 2 x
2
4 2 5 1
Šťavnatý steak s máslovou hruškou Šťavnaté hruškové speciality - 2. díl Články z

Komentáře k receptu: Cizrnové lívanečky

Komentáře

  1. Amy   09.10.2012 | 9:15 | reagovat |

    Na kolik porcí to je:-) ?

  2. Monika T   28.05.2009 | 7:47 | reagovat |

    Výborné a netradičné, veľmi nám chutilo, za 1 :)

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Nejdřív málem zemřela při výslechu, potom v mlátičce a nakonec při povodních Nejdřív málem zemřela při výslechu, potom v mlátičce a nakonec při povodních
Proměna jídelny: Kombinace starého nábytku a moderních prvků vás nadchne! Proměna jídelny: Kombinace starého nábytku a moderních prvků vás nadchne!
Chat: Věčné problémy s pletí? Ptejte se odbornice, jak s nimi zatočit Chat: Věčné problémy s pletí? Ptejte se odbornice, jak s nimi zatočit
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web