Cizrnové lívanečky

Hodnocení:

Moje:

-
-

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 400
      g cizrna 300-400
    • 2
      ks vejce
    • vanilkový cukr a trošku skořicového
    • mléko
    • 2
      lžíce mouka
    • prášek do pečiva
    • slunečnicový olej

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Cizrnu uvažíme s trochou vody + olejem a rozmixujeme. Poté jí smícháme s mlékeme nebo kefírem, vejci a cukry. Můžeme přidat pár lžic mouky kvůli konzistenci. Nakonec dáme prášek do pečiva a necháme asi 10 minut kynout. Smažíme na velmi malé vrstvě oleje nebo na teflonové pánvi bez oleje. Výborné jsou se zakysanou smetanou a zavařeninou.
2
Je to odlehčené a pokud se smaží bez oleje, tak velmi zdravé jídlo. Lívanečky chutnají po oříškách, děti je milují více než normální :-)

Komentáře k receptu

  • Anička
    Anička |

    8. 2. 2017 21:19

    Místo klasicky mouky lze použīt kukuričnou a místo prášku do pečiva droždí a máme skvělou bezlepkovou mňamku.

  • Amy
    Amy |

    9. 10. 2012 09:15

    Na kolik porcí to je:-) ?

  • Monika T
    Monika T |

    28. 5. 2009 07:47

    Výborné a netradičné, veľmi nám chutilo, za 1 :)