Cizrna se slaninou a vejci

moje hodnocení:

3,6

hodnotilo: 5
neuvedeno
neuvedeno
neuvedeno
autor: dospeta

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 500
      g cizrna v suchém stavu
    • 100
      g slanina
    • 1
      ks cibule
    • 3
      stroužek česnek
    • 1
      špetka sůl
    • 1
      špetka pepř mletý
    • 3
      ks vejce
    • pečivo

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Cizrnu přes noc namočíme do vody, ráno vodu ještě vyměníme. Cizrnu minimálně hodinu vaříme. Po uvaření slijeme přebytečnou vodu, osolíme, opepříme, přidáme kousek másla, dle chuti množství slaniny osmahnuté na cibulce a na závěr česnek. Podáváme s vejci natvrdo či volskými oky a pečivem (chléb, celozrnný rohlík atd.), hodí se klidně i zavařené okurky či čerstvá zelenina.
2
Fantazii se meze nekladou.
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.