Cizrna s tuňákem a šalvejí

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 1
neuvedeno
2
porce
neuvedeno
autor: pippiva

Suroviny

Vložit do nákupu
    • cizrna 1 hrnek jiz uvarene cizrny
    • 80
      g tuňák - ve vlastní šťávě mala konzerva
    • 1
      svazek šalvěj cerstva
    • 100
      ml bílé víno
    • 1
      ks cibule
    • 1
      ks mrkev
    • 1
      ks řapíkatý celer 1 rapik bez listu
    • 1
      stroužek česnek
    • těstoviny kratke, mnozstvi pro 2 osoby
    • panenský olivový olej

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Ve větší pánvi rozehřejeme cca 2 lžíce oleje a orestujeme cibuli, mrkev, řapík, celý česnek a pár lístků šalvěje (vše nakrájeno na drobno). Zalijeme vínem, promícháme a necháme odpařit. Poté přidáme cizrnu a zalijeme 100 ml vody (pokud máme vývar z cizrny, tak jej použijeme). Promícháme a necháme dusit asi 10 minut. Pak přidáme tuňáka, ze kterého jsme slili šťávu, pár lístků šalvěje nakrájené nadrobno, promícháme a necháme prohřát 2-3 minuty. Případně dosolíme.
2
Mezitím si uvaříme těstoviny podle návodu, hotové slijeme a okapané přimícháme k cizrně. Vše promícháme a podáváme. Každou porci můžeme ještě pokapat panenským olivovým olejem.
3
Cizrnu si vždy vařím ve větším množství, nechám ji neochucenou a zamrazím po 2 porcích i s trochou vlastního nálevu. Tak ji mám vždy po ruce již uvařenou a mohu dochutit podle přání.
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • 2m
    2m |

    2. 4. 2015 19:14

    Skvělé, moc jsme si pochutnali.