Citrónový koláč po anglicku

Hodnocení:

Moje:

30 minut
4
porce

Suroviny

Vložit do nákupu
  • Korpus
    • 120
      g sušenky křehké, drobivé (např. Digestive)
    • 60
      g máslo rozpuštěné
    • 1
      lžíce cukr krystal nebo med
  • Krém
    • 1
      dl smetana ke šlehání co nejhustší, aspoň 33 nebo 40%
    • 180
      g kondenzované mléko slazené
    • 2
      ks citron velké, chemicky neošetřené

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Sušenky rozdrtíme, přidáme rozpuštěné máslo a lžíci cukru nebo medu, dobře promícháme a natlačíme do dortové formy vyložené pečicím papírem. Vložíme do vyhřáté trouby a pečeme 8 minut. Necháme vychladnout.
2
Mezitím si připravíme krém. Do misky nalejeme hustou smetanu (čím hustší, tím je krém lepší), přilejeme slazené kondenzované mléko a přidáme citronovou kůru. Zamícháme a do směsi za stálého míchání pomalu přiléváme citronovou šťávu. Je to neuvěřitelné, ale směs tím zhoustne.
3
Dobře zamíchaný krém hned nalijeme na vychladlý korpus a dáme chladit do ledničky aspoň na 3-4 hodiny. Nejlepší je druhý den, pokud vydrží...

Komentáře k receptu

  • MItula
    MItula |

    31. 5. 2016 13:31

    Já zkoušela koláč v neděli a když vidím tu pochvalu, musím se ozvat, protože mi krém netuhnul a celkový dojem byl nesnesitelně přeslazeně kyselý na tu malou vrstvu sušenek a tak letěl do koše a měla jsem fakt nerva, protože takhle ohrnovat nos jsem neviděla ani svého nenažraného bratra, který sní kde co. Podotýkám že nejsem žádný začátečník a tak mi ta chvála přijde víceméně jako samochvála.

  • Verelin
    Verelin |

    31. 5. 2016 12:35

    Úžasný letní moučník! Studený z lednice, osvěžující citronová chuť, sladký tak akorát. Hodně nizoučký, ale tak to má asi být - podle fotky. Dávám 1*