Cibulačka a la čína

Střední
Základní recept
Cibule
středně velké
3 ks
Brambory 2 ks
Mrkev 1 ks
Česnek 1 stroužek
Pórek 50 g
Vývar
zeleninový
1 l
A la čína
Bílé víno 50 ml
Kari 1 špetka
Sojová omáčka 1 sklenice
Chilli 1 špetka
Zázvor 1 špetka
Ocet 1 lžíce
Solamyl (bramborový škrob) 1 lžíce

Postup přípravy:

Zařazení: Polévky

Dvě očištěné cibule nakrájíme na kostky, mrkev očistíme a nakrájíme na plátky a společně opražíme na trošce oleje (cibule zesklovatí a mrkev pustí barvu).
Přidáme očištěné a na kostky nakrájené brambory, na plátky nakrájený česnek a ještě krátce opražíme, aby česnek uvolnil vůni.
Podlejeme vývarem, osolíme. Dusíme do poloměkka.
Přidáme třetí cibuli nakrájenou na kolečka, umytý nakrájený pórek, podle potřeby dolejeme vodou a uvaříme do měkka.
A la čína: po přidání brambor a česneku přidáme podle chuti kari, chilli, mletý zázvor a vše krátce podusíme. Dáme pozor, aby se koření nespálilo.
Podlejeme vývarem, vínem a podle chuti sójovkou.
Když je polévka uvařená, zjemníme sladkou chuť trochou octa.
Bramborový škrob namočíme ve vodě a nalejeme do hotové polévky. Krátce povaříme. Polévka má mít jemně pikantní pálivou, sladkokyselou chuť a krémovitou konzistenci.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 3 x
1
5 3 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 1 (hodnoceno 3x)
Reklama
Kaštanová krémová polévka Lednová hostina s rodinou Články z

Komentáře k receptu: Cibulačka a la čína

Komentáře

  1. Pavel   02.01.2015 | 9:54 | reagovat | závadný

    Zkusil jsem také verzi a la čína a musím říct, že je to vynikající..opravdu dávám za jedna :)

  2. TheKacabi   10.02.2013 | 17:10 | reagovat | závadný

    Vyzkoušela jsem variantu a la čína: vždycky toho musím navařit kotel a stejně se po tom zapráší - má to velký úspěch nejen v rodině, ale i mezi přáteli...

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

5 triků pro cukroví bez chyb. Žádné hrudky v polevě a lepivé těsto! 5 triků pro cukroví bez chyb. Žádné hrudky v polevě a lepivé těsto!
Efektní drdol za dvě minuty: Naučte se jednoduchý účes na večírek! Efektní drdol za dvě minuty: Naučte se jednoduchý účes na večírek!
Přezimování kaktusů: Které potřebují teplo a které  naopak zimu? Přezimování kaktusů: Které potřebují teplo a které naopak zimu?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web