Cibulačka a la čína

Hodnocení:

Moje:

Suroviny

Vložit do nákupu
  • Základní recept
    • 3
      ks cibule středně velké
    • 2
      ks brambory
    • 1
      ks mrkev
    • 1
      stroužek česnek
    • 50
      g pórek
    • 1
      l vývar zeleninový
  • A la čína
    • 50
      ml bílé víno
    • 1
      špetka kari
    • 1
      sklenice sojová omáčka
    • 1
      špetka chilli
    • 1
      špetka zázvor
    • 1
      lžíce ocet
    • 1
      lžíce solamyl (bramborový škrob)

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Dvě očištěné cibule nakrájíme na kostky, mrkev očistíme a nakrájíme na plátky a společně opražíme na trošce oleje (cibule zesklovatí a mrkev pustí barvu).
2
Přidáme očištěné a na kostky nakrájené brambory, na plátky nakrájený česnek a ještě krátce opražíme, aby česnek uvolnil vůni.
3
Podlejeme vývarem, osolíme. Dusíme do poloměkka.
4
Přidáme třetí cibuli nakrájenou na kolečka, umytý nakrájený pórek, podle potřeby dolejeme vodou a uvaříme do měkka.
5
A la čína: po přidání brambor a česneku přidáme podle chuti kari, chilli, mletý zázvor a vše krátce podusíme. Dáme pozor, aby se koření nespálilo.
6
Podlejeme vývarem, vínem a podle chuti sójovkou.
7
Když je polévka uvařená, zjemníme sladkou chuť trochou octa.
8
Bramborový škrob namočíme ve vodě a nalejeme do hotové polévky. Krátce povaříme. Polévka má mít jemně pikantní pálivou, sladkokyselou chuť a krémovitou konzistenci.
Zařazení: Polévky
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • marta
    marta |

    29. 12. 2016 17:25

    výborná ala čína nemá to chybu jdu si přidat :-)

  • Pavel
    Pavel |

    2. 1. 2015 09:54

    Zkusil jsem také verzi a la čína a musím říct, že je to vynikající..opravdu dávám za jedna :)

  • TheKacabi
    TheKacabi |

    10. 2. 2013 17:10

    Vyzkoušela jsem variantu a la čína: vždycky toho musím navařit kotel a stejně se po tom zapráší - má to velký úspěch nejen v rodině, ale i mezi přáteli...