Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 1x
1 1 5
Autor:

Ciabatta

150 minut
Střední
Ingredience
Špaldová mouka 200 g
Hladká mouka
bílá
200 g
Droždí 20 g
Sůl 1 lžička
Olivový olej 1 lžička
Sezamová semínka 2 lžička
Slunečnicová semínka 2 lžička
Lněná semínka 2 lžička
Teplá voda
ne horká!
250 ml
Cukr 1 lžička
Pečící papír 1 ks

Postup přípravy:

Zařazení: Pokrmy, Ostatní, Pečivo, Pečiva

Do mísy dáme mouku, olivový olej, sůl, semínka a kvásek, který si uděláme s asi 50 ml teplé vody, droždí a cukru. Nakonec dolejeme teplou vodou a promícháme na pomoučném vále asi 3 minuty. Podle potřeby lze přidat mouka či voda, aby se těsto nelepilo. Pak dáme na 1 hodinu kynout.

Na vále pak těsto rozdělíme na 2 díly, roztáhneme na placku obdélníkového tvaru a přeložíme. Dáme na pečící papír a potřeme povrch olivovým olejem, a necháme 30 minut kynout. Pečeme v předehřáté troubě 25-30 minut při teplotě 200 °C.

Dobře upečená ciabatta musí, když na ní zaťukáme, znít dutě.

Mouky lze různě kombinovat např. žitná, grahamová - prostě, co vás napadne.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Autor: Ladia
Prohlížejících: 48
Autor: Ivana Přikrylová
Prohlížejících: 46
Autor: Ladia
Prohlížejících: 25
 
Oznámkujte recept jako ve škole 1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 1 (hodnoceno 1x)
Čokokuličky Nepečené dobroty na poslední chvíli Články z

Komentáře k receptu: Ciabatta

Komentáře


V diskusi zatím nejsou žádné příspěvky.

Přihlášení

zapoměl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Jak aktivovat svůj účet

Pokud již máte účet v předchozí verzi webu, přihlašte se pomocí svých původních přihlašovacích údajů. Při prvním přihlášení Vás web vyzve k nové registraci, pomocí které se aktivuje Váš účet. Po aktivaci účtu se již budete přihlašovat pomocí emailu a hesla.

Jak aktivovat svůj účet?

Další weby Mladé fronty

Dialog
X