Chodská buchta

moje hodnocení:

2,0

hodnotilo: 1
neuvedeno
neuvedeno
neuvedeno
autor: Recepty

Suroviny

Vložit do nákupu
  • Těsto
    • 300
      g hladká mouka
    • 40
      g cukr
    • 1
      špetka sůl
    • 1
      balíček prášek do pečiva
    • 1
      ks žloutek
    • 1
      kostka droždí
    • 60
      g hera
    • 150
      ml mléko
  • Náplň
    • 3
      ks tvaroh
    • 1
      kelímek zakysaná smetana
    • 0,5
      balíček vanilkový pudink
    • 2
      balíček vanilkový cukr
    • cukr dle chuti
    • citronová šťáva trochu
    • povidla
  • Žmolenka
    • máslo
    • 3
      lžíce polohrubá mouka
    • 4
      lžíce cukr krystal

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Smícháním surovin uděláme těsto, vyválíme a dáme na hlubší pečící plech.
2
Dáme náplň z tvarohu a přes uděláme mřížky z povidel.
3
Posypeme žmolenkou.
4
Dáme péct.
Zařazení: Moučníky Buchty

Komentáře k receptu

  • Romana
    Romana |

    3. 11. 2007 14:30

    Také by mě zajímalo, jestli se těsto nechá kynout.

  • Oli
    Oli |

    1. 8. 2007 11:39

    Tak tohle vypadá opravdu moc dobře, miluju povidla i tvaroh a takhle dohromady to musí být pohádka:).

  • olča ŠIMÁKOVÁ
    olča ŠIMÁKOVÁ |

    1. 8. 2007 11:03

    Mám dotaz, když je v těstě droždí, nedělá se kvásek, ani se těsto nenechá kynout, jen se zadělá, dá se náplň, žmolenka a hned do trouby?Děkuji

  • Anonym
    Anonym |

    1. 8. 2007 10:46

    Mám dotaz,když je v těstě droždí, nedělá se kvásek, ani se nenechá vykynout těsto, těsto se se všema surovina zadělá, dá se náplň, žmolenka a hned péct? Děkuji