Chlumecký řízek

Hodnocení:

Moje:

-
-

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 400
      g vepřová kýta
    • 400
      g brambory
    • 2
      ks vejce
    • hladká mouka
    • česnek
    • olej
    • pepř mletý
    • sůl

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Brambory nastrouháme na jemném struhadle, přidáme vejce, prolisovaný česnek, sůl, pepř, trochu mouky a promícháme (připravíme těsto jako na bramborák, ale tužší.) Plátek masa naklepeme, osolíme a obalíme těstem. Na namočenou ruku položíme řízek, na něj těsto, obrátíme, opět poklademe těstem a spojíme. Vložíme do rozpáleného oleje a po obou stranách osmažíme.
2
Podáváme s kyselým zelím nebo zeleninovou přílohou.
Zařazení: Maso Vepřové

Komentáře k receptu

  • Jozef T.
    Jozef T. |

    8. 6. 2007 00:59

    Na Slovensku je tento recept známy ako Ciernohorský rezen.

  • Majka Rončáková
    Majka Rončáková |

    4. 6. 2007 11:43

    Taky dělám tyto řízky, ale abych si byla jistá,že maso je dobře propečené, tak ho samotné osmahnu a pak ho dám do bramborového těsta a smažím.

  • Majka Rončáková
    Majka Rončáková |

    4. 6. 2007 11:43

    Taky dělám tyto řízky, ale abych si byla jistá,že maso je dobře propečené, tak ho samotné osmahnu a pak ho dám do bramborového těsta a smažím.