Chlebodědek

Hodnocení:

Moje:

-
-

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 10
      plátek chleba postarší
    • 4
      stroužek česnek 3-4
    • 1
      ks cibule střední
    • 300
      g točený salám asi 30 cm
    • 2
      ks vejce
    • 1
      hrst zeleninová směs
    • 1
      špetka kmín
    • 3
      lžíce rostlinný olej
    • 1
      špetka sůl
    • 1
      špetka pepř mletý

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Chleba, točeňák, cibuli pokrájíme na kostky. Chlebem vyložíme spodní část zapékací misky. Na omastku necháme zpěnit cibulku, posléze přidáme točeňák, prolisovaný česnek, okmínujeme, osolíme a opepříme. Krátce restujeme a přihodíme mraženou zeleninu. Směs se zeleninou restujeme tak dlouho, než se vyvaří přebytečná voda z mražené zeleniny. Takto připravenou směs klademe na střídačku s chlebem v několika vrstvách. Vše nakonec zalijeme rozšlehaným vejcem. Kdo má rád, tak může vše zasypat sýrem. Zapékáme ve vyhřáté troubě na 180 °C asi 25 minut.
2
Pokud nám na nějaké kalorii nezáleží, tak je možné z chleba udělat topinky, řádně očesnekovat a následně pokrájet na kostičky.
Zařazení: Chuťovky
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Lucie Vacková
    Lucie Vacková |

    13. 6. 2010 10:54

    Dobrota, dávám za jedna ;)

  • Jaroslav Pelcman
    Jaroslav Pelcman |

    23. 9. 2005 10:04

    Točeňákem je myšleno točený salám. Například používám Slovenský salám, Kabanos. Jinak lze určitě použít i špekáčky, libové párky, telecí párky apd.

  • Marcela Vrabcová
    Marcela Vrabcová |

    23. 9. 2005 00:09

    No, zkuste se zeptat na kabanos, nebo proste neco jako strasne dlouhej spekacek :-) A jinak muzete urcite pouzit nejakou osvedcenou uzeninu.

  • linka
    linka |

    22. 9. 2005 18:15

    Co je to tocenak po slovensky?