Autor:

Levný houskový knedlík

82 minut PT0H82M
Ingredience
Hrubá mouka 1/2 kg
Droždí 1 ks
Cukr 2 špetka
Sůl 3 špetka
Vejce 1 ks
Žemle 1 ks
Teplá voda 2 sklenice
Levný houskový knedlík

Postup přípravy:

Zařazení: Přílohy, Knedlíky

Do větší mísy dáme hrubou mouku, vajíčko, rozdrobené droží, na droždí trochu cukru, potom teplou vodu (ne vařící!), sůl a nakonec na kostky nakrájenou žemli. Dobře propracujeme, těsto se nesmí lepit. Potom v míse nechám asi 1 hodinu kynout, já těsto dávám do pootevřené trouby na 50 stupňů. Dobře vykynuté těsto se znova prohnětne, vytvoří se knedlíky, které vaříme ve vroucí, osolené vodě 21 minut. Po 11 minutách knedlík obracíme. Když je knedlík hotový, okamžitě po vyndaní, propícháme vidličkou.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 5 x
1
5 5 5 1
Oznámkujte recept jako ve škole
1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 1 (hodnoceno 5x)

Komentáře k receptu: Levný houskový knedlík

Komentáře

  1. foltpa   11.05.2014 | 21:55 | reagovat | závadný

    Super basta.Vody ale dam priste mene.Na 1/2 mouky je vody moc.Diky za recept,pridavam do oblibenych. :-P

  2. Tereza   17.02.2014 | 13:43 | reagovat | závadný

    Nechat kynout v troubě je naprosto normální. Naopak tam nehrozí průvan a teplota je stabilní, proto je to vhodnější. Nejlepší je tak do těch 50 °C předehřát troubu a vypnout. Těsto nechávám vykynout, poté vyválím a vařím na pařáku na utěrce v páře, knedlíky se pak nemusí otáčet, stačí po 10 minutách propíchat např. párátkem a nechat dál napařovat. Krásně takhle vyběhnou a není s tím tolik práce. Po vyndání samozřejmě rozkrájet.

  3. Lukáš   09.06.2012 | 21:15 | reagovat | závadný

    mouky jsem dal tak 3/4 kila a nechal jsem kynout až po vyválení a byly super. Děkuji

  4. xy   08.01.2011 | 18:38 | reagovat | závadný

    Knedlíky necháme hodinu kynout a ještě k tomu v teplé troubě?A po prohnětení už ne?Na dva knedlíky z půlkg mouky stačí doba vaření 19 minut,při delším vaření se rádi sráží.

    1. recepty73   15.01.2011 | 19:01 | reagovat | závadný

      Také nechávám po vyválení knedlíků ještě kynout,ale určitě ne v troubě na tak dlouhou dobu.Vařím cca 18minut.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Jaký je váš osud podle horoskopu? Ovlivňuje ho karma! Co můžete změnit? Jaký je váš osud podle horoskopu? Ovlivňuje ho karma! Co můžete změnit?
Rakovina Brendy z Beverly Hills: Proč je pro ni tak nebezpečná? Rakovina Brendy z Beverly Hills: Proč je pro ni tak nebezpečná?
Gábi se nebojí zeptat: Proč si vybíráme partnera, který nám voní? Gábi se nebojí zeptat: Proč si vybíráme partnera, který nám voní?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web