Autor:

Líčka na zelenině

Snadné
Porce: 4
Ingredience
Hovězí líčka
- očištěná
800 g
Cibule 2 ks
Celer 1/2 ks
Petržel 1 ks
Mrkev 350 g
Sůl  
Pepř mletý  
Nové koření
(lze použít i mleté)
8 ks
Česnek
větší
1 stroužek
Olej
nebo sádlo
 
Rajský protlak 2 lžíce
Rozmarýn  
Tymián  
Červené víno 300 ml
Hovězí vývar
dle potřeby
 
Líčka na zelenině

Postup přípravy:

Zařazení: Maso, Pokrmy, Hovězí, Ze zeleniny

Na rozpáleném tuku osmažíme dosklovata cibuli, přidáme na větší kostky pokrájená líčka a smažíme dozlatova. Pak přisypeme na kostičky pokrájenou očištěnou kořenovou zeleninu a dále smažíme do zrůžovění zeleniny. Po osmažení zeleniny přidáme ještě krátce orestovat protlak s rozmačkaným česnekem, vše osolíme, přidáme nové koření, snítku rozmarýnu a tymiánu, přilijeme červené víno a vývar. Vývaru dáme jen tolik, aby byla líčka ponořená a pak pod poklicí pomalu dusíme doměkka na mírném plameni za občasného promíchání a podlití vývarem dle potřeby.

Líčka po změknutí buď vyndáme, zeleninu s vývarem propasírujeme a líčka do propasírované zeleniny vložíme zpět prohřát. Nebo můžeme jen vyndat kuličky nového koření a větvičky ze snítek bylinek pokud nám v sosu nevadí kousky zeleniny.

Líčka na zelenině nezahušťujeme, zelenina nám udělá dostatečně hutný sos, který po uvaření jen zjemníme ořechem másla, který již nevaříme, jen ho necháme v horkém sosu volně rozpustit.

Podáváme s bramborovou kaší, bramborovým knedlíkem či noky.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 6 x
1
5 6 5 1
Zeleninové chow mein Asijská klasika: Míchej & smaž Články z

Komentáře k receptu: Líčka na zelenině

Komentáře

  1. Jaroslava Slabá   10.02.2017 | 12:48 | reagovat |

    Oběd byl famózní, výborně dochucený s plnou vůní. Chvála se na líčka hrnula ze všech stran stolu a pravda je, že i já jsem byla velmi spokojená se svojí prací. Děkuji O:-)

  2. Jitka Došková   23.09.2015 | 8:00 | reagovat |

    Slyšela jsem o hovězích líčkách na víně hodně chvály, mnohokrát je viděla připravovat v televizi a dlouho jsem se na ně taky těšila. Včera jsem sehnala posledních 50 deka líček a za pomoci receptu vytvořila něco opravdu výjimečného. Děkuji za recept.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

10 věcí, které na něm nikdy nezměníte. A ani byste se o to neměla snažit 10 věcí, které na něm nikdy nezměníte. A ani byste se o to neměla snažit
Nejlepší mazanec: 5 receptů, podle kterých ho zvládne každý Nejlepší mazanec: 5 receptů, podle kterých ho zvládne každý
Proč jste single? Panny jsou vybíravé, Střelci se bojí nudy! Proč jste single? Panny jsou vybíravé, Střelci se bojí nudy!
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web