Chalupářský špíz

Hodnocení:

Moje:

-
-

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 0,5
      ks kuřecí maso polovina kuřete
    • 100
      g žampiony
    • 100
      g zelená paprika
    • 80
      g anglická slanina
    • 100
      g cibule
    • 50
      g rostlinný olej
    • 40
      g máslo
    • 1
      lžička strouhanka
    • petrželka
    • pažitka
    • sůl
    • pepř mletý
    • 100
      ml bílé víno - suché

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Očištěné kuře vykostíme, z masa stáhneme kůži a nakrájíme ho na větší kostky. Připravíme si oprané hlavičky žampionů a čerstvou papriku nakrájíme na kousky. Polovinu masa osolíme a silněji opepříme. Druhou půlku masa potřeme solí, česnekem a bazalkou. Tyto kousky zabalíme do tenkých plátků anglické slaniny a potom střídavě s paprikami, hlavičkami žampionů a opepřeným masem napichujeme na špízy. Potřeme je olejem a necháme chvíli proležet.
2
Špízy pečeme na elektrickém grilu nebo na dřevěném uhlí a během pečení je potíráme olejem. Zvlášť zpěníme na másle hrubá kolečka cibule, přidáme posekanou zelenou petrželku, pažitku, poprášíme lžičkou stouhanky a zastříkneme bílým vínem. Krátce povaříme a vzniklou směsí přeléváme opečené špízy. Podáváme se zeleninovým salátem a různě upravenými bramborami.
Zařazení: Maso Drůbeží

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.