Česneková pasta III.

moje hodnocení:

2,0

hodnotilo: 2
neuvedeno
neuvedeno
neuvedeno
autor: MartinV

Suroviny

Vložit do nákupu
    • česnek
    • mořská sůl
    • olivový olej
    • pražená semínka dýně, slunečnice, nebo sezam

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Semletý česnek smícháme se solí, olejem a semínky v poměru cca 6:1:2:1 a naplníme do skleniček.
2
Díky semínkům je to fajn chuťovka např. na topinky. Přimlouvám se za použití mořské soli (je už běžně k dostání) místo jedlé soli (NaCl = chloridu sodného, tj.chemie).
3
Taky je dobrá verze s čerstvou sekanou majoránkou, na bramboráky a do salátů.
Zařazení: Chuťovky Pomazánky
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Zdeněk
    Zdeněk |

    19. 4. 2012 12:09

    česneková pasta dle Vašeho receptu vydrží nejdéle 3 týdny a pak zezelená. Prostě se zkazí. Umletý česnek smíchaný se solí a olejem se musí přivést do varu a až žačne hmota pěnit ,tak odstavit a nechat vychladnout.Potom se plní do sklenic. Takto zpracovaná pasta vydrží i rok. Málo kdo uveřejňuje recept na česnekovou pastu tuto tepelnou úpravu vůvec neudává. elplast

  • sim12
    sim12 |

    5. 2. 2007 16:17

    přidávám ještě nasekané bylinky-bazalku,petrželku...co truhlík nebo zahrádka dá...a nemá to chybu:-)

  • MartinV
    MartinV |

    1. 2. 2007 20:35

    Zapomněl jsem na mořskou řasu, přidávám trochu Nori vloček, ty se nemusí vařit.

  • barča
    barča |

    1. 2. 2007 11:34

    dobrý nápad, sice "dechová" bomba, ale tu topinku si tedy umím představit, musí to být ňamka.