Autor:

Česnečka pana Fořta

Střední
Ingredience
Brambory  
Mrkev  
Celer  
Česnek  
Vejce  
Tvrdý sýr
Eidam
 
Kmín  
Sůl  
Podravka
Eventuálně zeleninový vývar
 

Postup přípravy:

Zařazení: Polévky

Do hrnce vložíme nastrouhanou mrkev, kousek celeru, na malé kostičky nakrájené brambory, utřený česnek, kmín, sůl, kostku zeleninového bujónu (nemusí být, ale polévka má pak lepší chuť, jen pak opatrně se solí, bujón je slaný sám o sobě) a uvaříme doměkka.

Rozšleháme vejce a vlijeme je do právě vypnuté polévky, okamžitě zakryjeme poklicí a necháme pár minut stát. Vejce tak udělá krásné „obláčky“. Polévku dochutíme podravkou nebo vegetou apod., čerstvě utřeným česnekem podle chuti.

Horkou naléváme do talířů s kupičkou strouhaného eidamu. Sýr se v horké polévce krásně rozpouští a je to fakt vynikající.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 5 x
2+
4.2 5 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 2+ (hodnoceno 5x)
Reklama
Krémová česnečka s topinambury Zahřívací polévkové večeře pro podzimní dny Články z

Komentáře k receptu: Česnečka pana Fořta

Komentáře

  1. Berýšek   18.07.2012 | 16:09 | reagovat | závadný

    Výborná, u nás se dožadují opakování. Z vejce jsou krásné "obláčky" a ten sýr je tam fomózní :-)

  2. Lucie   17.01.2011 | 16:25 | reagovat | závadný

    Polevku podle Vaseho receptu jsem si udelala,jen jsem si ji trosku vylepsila na kostky nakrajenou sunkou a musim rict,ze je vyborna!

  3. Kachna   06.12.2007 | 10:39 | reagovat | závadný

    Simono to je jedno to je podle chuti tady se jedná o česnek a ne jestli je tam zelenina a nebo ne

  4. Kachna   06.12.2007 | 10:38 | reagovat | závadný

    Simono to je jedno to je podle chuti tady se jedná o česnek a ne jestli je tam zelenina a nebo ne

  5. Anonym   04.10.2007 | 12:18 | reagovat | závadný

    Ach jo, tady se zase někdo babrá v blbostech... Snad chtěl autor specifikovat, že je v polévce česnek, ne? A ty diskuse o tom, co je a není pravé...

1 2 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Krásná pleť bez vrásek? Jezte brokolici a mandle! Krásná pleť bez vrásek? Jezte brokolici a mandle!
Největší mýty o mase a hubnutí: Je plné antibiotik a barva hraje roli Největší mýty o mase a hubnutí: Je plné antibiotik a barva hraje roli
Jak zažít orgasmus, který bude trvat celou dlouhou minutu Jak zažít orgasmus, který bude trvat celou dlouhou minutu
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web