Červený olej

Hodnocení:

Moje:

-
-

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 2
      lžička chilli
    • 1
      lžička paprika - sladká
    • 1,5
      dl olej

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Dáme do kastrolku olej a do něho vysypeme chilli a rozmícháme. Dáme na sporák a zahřejeme. Pozor!! nesmí se vařit, jinak by zhořkl. Jen ho necháme zpěnit. Stáhneme z ohně a nasypeme sladkou papriku, rozmícháme a necháme asi 10 min. odstát. Potom přes jemné sítko přeceďujeme tak dlouho, až nám zůstane krásně červený olej. Skladujeme v lednici, vydrží tam hodně dlouho.
2
Červený olej se používá na přiostření jídel v orientální kuchyni.

Komentáře k receptu

  • Kuchařka on-line
    Kuchařka on-line |

    9. 7. 2006 21:51

    Opraveno.

  • roman procházka
    roman procházka |

    6. 7. 2006 09:16

    Ano ,ano já to napsal takhle ,ale myslel jsem 1 1/5 dl oleje.

  • roman procházka
    roman procházka |

    5. 7. 2006 08:48

    ne prosím totiž toho oleje potom ubyde a bude to tak akorát.

  • jana
    jana |

    3. 7. 2006 09:22

    nemá být místo 1/5 dl - 0,5l nebo 2dl?