Černé sádlové koláčky

Hodnocení:

Moje:

-
-

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 150
      g sádlo
    • 150
      g moučkový cukr
    • 150
      g hladká mouka
    • 70
      g mleté ořechy
    • 1
      lžička skořice
    • 3
      lžíce kakao

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Všechno smícháme rukou dohromady, propracujeme a utvoříme kuličky. Do každé uděláme dolík. Pečeme zvolna v troubě při cca 150 °C po dobu asi 20 minut. Po upečení a vychladnutí plníme dolíky v koláčcích pikantní marmeládou.
2
**Poznámka:** Těsto při práci nedrží příliš pohromadě (proto nepracovat s chlazeným těstem), ale práce s tvorbou kuliček je odměněna cukrovím, které lze takřka hned po naplnění konzumovat -na jazyku se jen rozplývá... Já peču společně s kouskem světlého Lineckého těsta - dozlatova. Koláčky nechat vychladnout na plechu - jsou velmi křehoučké.
3
Zdroj: už neznámý.
Zařazení: Moučníky Cukroví

Komentáře k receptu

  • Lada Kovářová
    Lada Kovářová |

    28. 12. 2008 18:12

    Opraveno

  • Olga .
    Olga . |

    28. 12. 2008 17:40

    Lenko, děkuji! Samozřejmě máte pravdu. Vážím si lidí kterým je dán smysl pro míru (samotnému se mi ho mnohdy nedostává :o)...Kuchařku on-line prosím o opravu; Lado, to patří ještě k té katastrofě, děkuji :-)

  • Lenka Sedlářová
    Lenka Sedlářová |

    28. 12. 2008 12:37

    Pane Garguláku, opravdu těch ořechů jenom 7 g? Nemá tam být 70 g? Nechtěla bych být za šťouru, ale ráda bych je zkusila a zdá se mi to málo. Děkuji za odpověď.