Černá buchta III.

Hodnocení:

Moje:

-
-

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 4
      ks vejce
    • 250
      g tuk
    • máslo nebo HERA
    • 400
      g moučkový cukr
    • 500
      g hladká mouka
    • 1
      balíček prášek do pečiva
    • 80
      g kakao
    • 0,5
      l mléko

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Tuk s cukrem šleháme ve šlehači, až je tuk pěkně našlehaný přidáváme postupně celá vejce. Znovu dobře našleháme a nakonec zašleháme všechno kakao - opatrně nasypeme a pomalu šlehač pouštíme (raději přikryjeme nádobu na šlehání vrškem, aby kakao nelítalo ven). Smícháme mouku s práškem do pečiva a potom postupně zamícháme do našlehaného krému (ten vyděláme do mísy a potom opatrně zamícháme mouku) střídavě s mlékem. Těsto dobře promícháme a rozetřeme na vymazaný a vysypaný plech - ten musí být větší s vyšším okrajem. Pozor! Pečeme asi na 160 °C a nesmíme prvních 10-15 minut troubu otevírat, rádo se to sráží!! Pečeme asi 25 minut - zkusíme špejlí.
Zařazení: Moučníky Buchty

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.