Černá buchta II.

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 1
neuvedeno
neuvedeno
neuvedeno
autor: Recepty

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 2
      ks vejce celá
    • 1
      ks žloutek
    • 300
      g cukr krupice
    • 100
      g máslo
    • 50
      g ořechy mleté
    • 30
      g kakao
    • 1
      ks citron štáva a kůra
    • 300
      g hrubá mouka
    • 1
      balíček prášek do pečiva
    • 1
      lžíce hnědý rum
    • 0,3
      l melta

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Vejce, cukr a máslo se tře do pěny (babička to dělala ručně půl hodiny, ale my už používáme šlehač), pak se přidá kakao, ořechy, rum, citr, šťáva i kůra. Zamíchat a postupně přidávat mouku s práškem do pečiva a meltu i s lógrem. Peče se zvolna.
2
Z tohoto těsta lze dělat nejen řezy, ale dortový korpus. Opravdu to má mnohostrané využití. Řezy se mohou polít jakoukoliv polevou (čokoládová, kakaová, kávová, rumová, citronová atp.)
Zařazení: Moučníky Buchty

Komentáře k receptu

  • Zuzka N. Nováková
    Zuzka N. Nováková |

    27. 3. 2008 15:24

    Meltu mám ráda, dělám jí jako nápoj ke sladké snídani. I už skoro dospělé děti jí mají rády. Je dobrý nápad jí dát do koláče, ale dávat tam i ten "lógr" ? Jak je tam cítit? Jako oříšky nebo mák? Nevadí tam? Asi ten lógr nejdříve ochutnám po uvařené meltě a uvidím :-).