Autor:

Caprese

Ingredience
Mozzarella 1 balíček
Rajčata 2 ks
Bazalka
sušená i čerstvá
1 lžička
Sůl 1 špetka
Pepř mletý 1 špetka
Olivový olej 1 lžička
Balzamikový ocet 1 lžíce
Caprese

Postup přípravy:

Na větší talíř nakrájíme na tenčí plátky mozzarellu, na ní přidáme nakrájená rajčata. Toto polejem olivovým olejem a lehce pokapeme balzamikovým octem. Podle chuti osolíme a opepříme. Velmi důležitá je také bazalka, kterou přidáme v hojné míře a při sypání podrtíme mezi prsty, aby vzniklo její aroma. Celé to můžeme ozdobit čerstvými lístky bazalky.

Jak prosté a chutné!

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 15 x
1-
4.8 15 5 1

Komentáře k receptu: Caprese

Komentáře

  1. TheKacabi   19.06.2014 | 14:31 | reagovat |

    výborné, s přítelem nám to moc chutná... :-) jen tu bazalku dávám vždycky čerstvou... někdy ale podvádím a když nemám mozzarelu tak dám kousíček balkánského sýra... v tom případě pak nesolím

  2. Zita Matejkova   27.09.2011 | 11:31 | reagovat |

    Caprese mám taky moc ráda, když mám malá cherry rajčátka, tak to vše jen pokrájím na kostičky. Hezky taky vypadá, když se napichuje na špejle, třeba na různé párty, viz fotky. ;-)

  3. Petra   21.06.2011 | 13:16 | reagovat |

    Velice chutné a jednoduché, vynechávám pepř a sůl a místo toho přidávám koření Tzatziki od Sindibáda. S čerstvou bazalkou chutná nejlépe :)

  4. pippiva   24.05.2011 | 14:05 | reagovat |

    Osvezujici jidlo, balsamico vynechavam. Pokud budete mit moznost, doporucuji vyzkouset s mozzarellou z buvoliho mleka... <:-)

  5. Ladia -   26.06.2010 | 22:10 | reagovat |

    V horkém letním počasí oblíbená klasika ;-)

1 2 3 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

6 věcí z milostného života, které nikdy nedávejte na sociální sítě 6 věcí z milostného života, které nikdy nedávejte na sociální sítě
Blanka Milfaitová: Cestuje po světě a stále vaří marmelády i pro Buckinghamský palác Blanka Milfaitová: Cestuje po světě a stále vaří marmelády i pro Buckinghamský palác
Zatočte s rýmou pomocí Sinupretu! Zatočte s rýmou pomocí Sinupretu!
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web