Čalamáda z cukety

moje hodnocení:

4,7

hodnotilo: 3
neuvedeno
neuvedeno
neuvedeno
autor: Jitka 37

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 2
      kg cuketa
    • 250
      g cibule
    • 250
      g mrkev
    • 0,5
      kg paprika
    • 2
      česnek
    • 1
      dl rostlinný olej
    • 1
      dl ocet
    • 100
      g cukr
    • 50
      g sůl
    • pepř mletý

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Zeleninu očistíme a oloupeme, z cukety odstraníme vnitřek a s mrkví ji nahrubo nastrouháme. Cibuli nasekáme na jemno a papriky na nudličky. Přidáme olej, ocet, cukr, sůl, utřený česnek a podle chuti mletý pepř. Potom necháme asi 1 hod. odležet, naplníme do malých skleniček a sterilujeme 25 min. při 80 °C.
Zařazení: Ostatní

Komentáře k receptu

  • Kata
    Kata |

    26. 7. 2016 21:24

    A tam se nadává deko nebo voda aby to bylo ponořené

  • Kata
    Kata |

    26. 7. 2016 21:24

    A tam se nadává deko nebo voda aby to bylo ponořené

  • Anina
    Anina |

    2. 9. 2012 18:49

    Recept jsem udělala a je skvělý.

  • Anonym
    Anonym |

    3. 8. 2007 17:23

    Tak to u nás se tahle čalamáda sní vždycky a dělá jí i spousta známých, co jinak cuketu nejedí. Ale každému samozřejmě chutnat nemusí.

  • Marie L.
    Marie L. |

    3. 8. 2007 14:38

    Nemělo by, vždyť je tam ocet a ještě to sterilujete. Dělala jsem něco podobného a vydrželo to dlouho, akorát, že to nikdo moc nechtěl, holt zelí je zelí. Tak jsem to pak používala do guláše a pod maso nebo na pizzu.

  • Jitka Klusová
    Jitka Klusová |

    3. 8. 2007 14:32

    Nebude, děláme ji tak doma už několik let a vždycky vydržela až do další úrody. Pokud se ovšem nesnědla dřív:-).

  • Jana Pátková
    Jana Pátková |

    3. 8. 2007 11:56

    Nebude zelenina kvasit, já jsem vždy napřed podusila, ale tento recept vypadá jednodušeji, zkusím to, ale bojím - bojím, že mě to zkvasí.Nevím, poradte.Díky.