Čaj z fermentovaných bylin

Hodnocení:

Moje:

-
-

Suroviny

Vložit do nákupu
    • listy jahodníku obecného, maliníku obecného a ostružiníku, nejlépe směs všech tří druhů - pouze z planě ro

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Čerstvě natrhané listy jahodníku obecného, maliníku obecného, ostružiníku - pouze planě rostoucí rostliny (nejlépe směs všech tří bylin) se nechají 12 hodin zavadnout ve stínu, pak je převálíme válečkem na nudle, zabalíme do navlhčené a vyždímané utěrky, pevně svineme a necháme 24 hodin zabalené. Listy zahnědnou a pěkně voní.
2
Poté rozbalíme a usušíme normálním způsobem. Čaj ze spařených takto usušených listů pěkně voní, má čajovou barvu a plnější chuť.
Zařazení: Nápoje Teplé

Komentáře k receptu

  • Jarka O.
    Jarka O. |

    19. 3. 2008 17:40

    Hospodyňko, jak už jsem psala v diskuzi, z máty ani meduňky mě ještě nenapadlo toto zkusit, ale teoreticky nevidím důvod, proč by to nešlo...

  • Hospodyňka
    Hospodyňka |

    19. 3. 2008 12:07

    Díky za upozornění na tento recept (v dnešní diskusi). Musím to zkusit z té meduňky popřípadě máty, ale mělo by to jít snad stejně, že?

  • Dana Podhajská
    Dana Podhajská |

    21. 7. 2006 12:58

    Dobrý den,pátrám na internetu po receptu na čaj z maliníku a černého rybízu. Mám chronické gynekologické problémy, časté záněty a cysty na vaječnících. Dověděla jsem se, že právě zmiňované byliny by mi mohly pomoci. Mohla byste mi poradit, jak na to?Jak si je připravit?

  • Jaroslava Oumarová
    Jaroslava Oumarová |

    9. 6. 2006 13:04

    Martino, i ze směsi jahoda+ostružina to jde:-)) Směs všech tří bylin je, pravda, nejlepší, ale není to podmínka...

  • Martina N
    Martina N |

    9. 6. 2006 08:58

    Tot by mi určite chutilo. Keby u nás bežne rástli maliny.Jahody a ostružiny by sa ešte našli.

  • Květoslava Borovičková
    Květoslava Borovičková |

    6. 6. 2006 11:14

    Už dlouho jsem to chtěla vyzkoušet, díkz, že jste to připoměla v správnou dobu.Všechno roste na zahradě,tak přes víkend jdu na to.