Autor:

Bylinkové makrely

Střední
Ingredience
Makrela
(každá 250-300g)
4 ks
Máslo 100 g
Limetka 2 ks
Posekané bylinky
dle vlastní chuti(bazalka,tymián,kopr...)
6 lžíce
Citronová šťáva 2 lžíce
Sůl
a pepř
 
Tuk
(máslo)
 

Postup přípravy:

Zařazení: Maso, Rybí

Očištěné ryby osušíme a ostrým nožem do nich uděláme pár hlubších zářezů. Citronovou šťávou ryby potřeme (i uvnitř) a necháme 15 minut odležet. Ryby osolíme a opepříme. Jednu limetku pokrájíme na kolečka, která překrojíme na čtvrtky a vložíme do zářezů v rybách. Břišní dutiny naplníme polovinou bylinek a na větší části másla osmažíme z obou stran asi 4 minuty. Pak přendáme do vymazaného pekáčku a zapečeme v předehřáté troubě (200°C) dozlatova. Na závěr k rybám přidáme zbylé máslo, posypeme bylinkami, zakapeme šťávou z druhé limetky, prohřejeme a podáváme například s vařeným bramborem a zeleninovým salátem.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 4 x
1
5 4 5 1
Hovězí hamburger Domácí hamburger krok za krokem Články z

Komentáře k receptu: Bylinkové makrely

Komentáře

  1. Montana   13.06.2011 | 12:56 | reagovat |

    zkuste místo pečení ugrilovat, je to fakt hustý :-P !

  2. Tomáš   02.05.2011 | 13:02 | reagovat |

    Moc dobrý, celkem jednoduchý a bez nádobí ! :-D 8-)

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

6 věcí z milostného života, které nikdy nedávejte na sociální sítě 6 věcí z milostného života, které nikdy nedávejte na sociální sítě
Blanka Milfaitová: Cestuje po světě a stále vaří marmelády i pro Buckinghamský palác Blanka Milfaitová: Cestuje po světě a stále vaří marmelády i pro Buckinghamský palác
Zatočte s rýmou pomocí Sinupretu! Zatočte s rýmou pomocí Sinupretu!
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web