Burizony v karamelu

moje hodnocení:

4,0

hodnotilo: 1
neuvedeno
neuvedeno
neuvedeno
autor: Recepty

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 300
      g cukr krupice
    • 250
      g máslo
    • 1
      plechovka kondenzované mléko Neslazené
    • 150
      g burizony
    • 100
      g čokoláda na vaření

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Krupicový cukr roztavte v kastrůlku se silným dnem na světlý karamel. Potom přidejte po malých kouscích máslo a vlijte kondenzované mléko. Hmota může vytvořit ztvrdlé kousky karamelu, proto ji vařte na mírném ohni až do uplného rozpuštění.
2
Karamel poté odstavíme a vmícháme burizony. Do papírových košíčků nalijeme po jedné lžičce rozehřátou čokoládu a na ní dáme hromádku burizonové hmoty .
Zařazení: Moučníky Cukroví
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Islapakova
    Islapakova |

    22. 12. 2012 18:39

    Rozpustím jedny "měkké" karamely /kostky/ a 1/3 uvařeného karamelu ze Salka ve volní lázni, do vlažného vysypu 3 sáčky burizonů , zamíchám, nechám lehce vychladnout a uhňácám kuličky. V průběhu hňácání si asi 3x opláchnu ruce, neb je to lepivé.výsledek dobrý. Moc dobrý.Do druhého dne úplně vyschne a vytuhne.

  • Petra
    Petra |

    11. 12. 2007 14:17

    Chtěla bych se zeptat za jak dlouho karamel v košíčkách ztuhne? připadá mi stále řídký děkuji

  • mia
    mia |

    30. 10. 2007 13:11

    je to moc dobré, jen po tom báječně bolí zuby,ale jinak mňam