Buchta s kokosem

Střední
Ingredience
Máslo 1 ks
Voda 4 lžíce
Kakao 4 lžíce
Vejce 4 ks
Hladká mouka 1,5 sklenice
Prášek do pečiva
1,5 lžičky
 
Kokos 300 g
Cukr 340 g
A dále
Bílek 7 ks
Kokos 300 g
Cukr 340 g

Postup přípravy:

Zařazení: Moučníky, Buchty

Máslo, voda, cukr, kakao se za stálého míchání nechá projít varem a odstaví se - z toho se oddělí půl sklenice na polevu (nechá se stát v teplé lázni aby neztuhlo), po zchladnutí se přidají 4 žloutky, mouka s práškem do pečiva a ze 4 bílků sníh. Vznikne řidší těsto, dá se mírně zapéct a pak se navrch dá bílé těsto a dopeče se dohromady. Na vychladlé se dá poleva.

Bílé těsto se připraví předem a to takto: 7 bílků se ušlehá, vmíchá se kokos a cukr a pak se vaří v horké lázni asi 30 min. a pak se za stálého šlehání schladí (asi jako sníh do kremrolí). Tuto buchtu dělám, když dělám vaječný koňak - zbydou totiž bílky.

Ani tento recept není můj, mám ho od své přítelkyně a ta ho má od své maminky z Polska.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 1 x
1
5 1 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 1 (hodnoceno 1x)
Velikonoční věnec Velikonoční věnec krok za krokem Články z

Komentáře k receptu: Buchta s kokosem

Komentáře

  1. cccGlenisla   17.01.2012 | 11:49 | reagovat | závadný

    Výborná. Do polevy jsem přidala trochu rumu pro vůni.

  2. Zdeňka   02.03.2007 | 20:07 | reagovat | závadný

    Je to vlastně další obměna šalamounských řezů,s kokosem to bude určitě výborné.

  3. Miroslava Severová   02.03.2007 | 7:52 | reagovat | závadný

    Anonyme přečti si recept ještě jednou , poleva je z části rozehřátého - másla,cukru,vody a kakaa.Já musím recepty také někdy číst vícekrát - nic ve zlém.

  4. Anonym   01.03.2007 | 13:39 | reagovat | závadný

    jaká poleva se dá na vyxhladlý moučník?

  5. Zdenka Korábová   01.03.2007 | 10:29 | reagovat | závadný

    Bude určitě výborná buchta a zařazuji jako "recept čekatel" a to na velikonoce, až mi zbydou bílky z mazanců a je doba velkého mlsání.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Vyzkoušeno před kamerou: Pudrové oční linky a skvělý pleťový rozjasňovač Vyzkoušeno před kamerou: Pudrové oční linky a skvělý pleťový rozjasňovač
VIDEO: Toužíte před Vánoci vypadat uvolněně a krásně? Objevte nový chrám krásy VIDEO: Toužíte před Vánoci vypadat uvolněně a krásně? Objevte nový chrám krásy
Máte často modřiny? Banalita, nebo velmi vážné onemocnění? Máte často modřiny? Banalita, nebo velmi vážné onemocnění?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web