Buchta s kokosem

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 1
neuvedeno
neuvedeno
neuvedeno

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1
      ks máslo
    • 4
      lžíce voda
    • 4
      lžíce kakao
    • 4
      ks vejce
    • 1,5
      sklenice hladká mouka
    • prášek do pečiva 1,5 lžičky
    • 300
      g kokos
    • 340
      g cukr
  • A dále
    • 7
      ks bílek
    • 300
      g kokos
    • 340
      g cukr

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Máslo, voda, cukr, kakao se za stálého míchání nechá projít varem a odstaví se - z toho se oddělí půl sklenice na polevu (nechá se stát v teplé lázni aby neztuhlo), po zchladnutí se přidají 4 žloutky, mouka s práškem do pečiva a ze 4 bílků sníh. Vznikne řidší těsto, dá se mírně zapéct a pak se navrch dá bílé těsto a dopeče se dohromady. Na vychladlé se dá poleva.
2
Bílé těsto se připraví předem a to takto: 7 bílků se ušlehá, vmíchá se kokos a cukr a pak se vaří v horké lázni asi 30 min. a pak se za stálého šlehání schladí (asi jako sníh do kremrolí). Tuto buchtu dělám, když dělám vaječný koňak - zbydou totiž bílky.
3
Ani tento recept není můj, mám ho od své přítelkyně a ta ho má od své maminky z Polska.
Zařazení: Moučníky Buchty

Komentáře k receptu

  • cccGlenisla
    cccGlenisla |

    17. 1. 2012 11:49

    Výborná. Do polevy jsem přidala trochu rumu pro vůni.

  • Zdeňka
    Zdeňka |

    2. 3. 2007 20:07

    Je to vlastně další obměna šalamounských řezů,s kokosem to bude určitě výborné.

  • Miroslava Severová
    Miroslava Severová |

    2. 3. 2007 07:52

    Anonyme přečti si recept ještě jednou , poleva je z části rozehřátého - másla,cukru,vody a kakaa.Já musím recepty také někdy číst vícekrát - nic ve zlém.

  • Anonym
    Anonym |

    1. 3. 2007 13:39

    jaká poleva se dá na vyxhladlý moučník?

  • Zdenka Korábová
    Zdenka Korábová |

    1. 3. 2007 10:29

    Bude určitě výborná buchta a zařazuji jako "recept čekatel" a to na velikonoce, až mi zbydou bílky z mazanců a je doba velkého mlsání.