Autor:

Bublanina s ovocem

Střední
Ingredience
Vejce 4 ks
Cukr
+ trochu na posypání
250 g
Voda 4 lžíce
Hrubá mouka 250 g
Vanilkový cukr  balíček
Ovoce
(rybíz, třešně, borůvky ...)
600 g
Máslo
a hrubá mouka na pekáč
 

Postup přípravy:

Zařazení: Moučníky, Buchty

Vejce roklepneme do misky, přidáme cukr a vlažnou vodu. Elektrickými metlami šleháme asi 5 minut. Poté do hmoty lehce vmícháme mouku a zlehka promícháme. Těsto nalijeme do vymazaného a vysypaného pekáče a povrch posypeme očištěným ovocem.

(Aby ovoce nekleslo ke dnu, promícháme ho s moukou.) Ve vyhřáté troubě pečeme dozlatova. Po vychladnutí sypeme cukrem, nakrájíme na čtverce a podáváme.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 3 x
3
3 3 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 3 (hodnoceno 3x)
Sibirky s malinovým přelivem Domácí zmrzlina - jak na ni? Články z

Komentáře k receptu: Bublanina s ovocem

Komentáře

  1. Lucie vachova   13.09.2006 | 19:09 | reagovat | závadný

    tuhle bublaninu jsem delala a taky se mi moc nepovedla.piskot byl nizky.prava bublanina ma byt nadychana a vysoka,

  2. Fionka   26.12.2005 | 17:34 | reagovat | závadný

    Bez kypřícího prášku je pěkně hnusná:-). Kdežto s ním krásně nadýchaná a vejce se nešlehají celá, ale žloutky se utřou s cukrem a pak se tam přidá vyšlehaný sníh:-) To je pak mňamka...

  3. Airan Novakova   04.08.2005 | 19:15 | reagovat | závadný

    Anonyme, do piskotu se nedava prasek do peciva! Souhlasim s Milou a Ivanou, uz to mam vyzkousene s rybizem a malinama, je to moc dobre! Prave proto je piskot lehky, protoze tam neni tam olej:-) Kdo rad piskot, je to pro neho to "prave"

  4. Anonym   04.08.2005 | 12:06 | reagovat | závadný

    ..také si myslím,že v ingrediencích něco chybí,minimálně ten prášek do pečiva,protože děláme-li tzv.nastavované těsto(přídavek tekutiny do těsta)musí se přidat prdopeč nebo droždí,aby se těsto odlehčilo.

  5. Ivana   03.08.2005 | 15:10 | reagovat | závadný

    Už jen při přečtení potřebných ingrediencí a postupu přípravy to vypadá, že výsledkem bude BUMBÁC. Mouka s vodou bez použití kypřícího prášku to zajistí:-)

1 2 3 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Krásná pleť bez vrásek? Jezte brokolici a mandle! Krásná pleť bez vrásek? Jezte brokolici a mandle!
Největší mýty o mase a hubnutí: Je plné antibiotik a barva hraje roli Největší mýty o mase a hubnutí: Je plné antibiotik a barva hraje roli
Jak zažít orgasmus, který bude trvat celou dlouhou minutu Jak zažít orgasmus, který bude trvat celou dlouhou minutu
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web