Autor:

Brambory trochu jinak

Snadné
Ingredience
Brambory 3 kg
Zelená paprika 1 ks
Cibule
Česnek
může i nemusí být
3 stroužek
Olivový olej
nejlépe kvalitnější
 
Sůl
množství dle velikosti pánve
 

Postup přípravy:

Zařazení: Přílohy, Brambory

Vezmeme větší vyšší pánev (nejlépe s pokličkou) a do ní dám většá množství oleje (tak půl cm). Syrové brambory důkladně umyjeme, NENÍ NUTNÉ LOUPAT(!), rozkrájíme na menší slabší kousky (plátky nebo hranolky nebo kostičky - jak kdo chce - stejně se trochu polámou při smažení). Stejně tak rozkrájíme cibuli a papriku. Pokud dáváme česnek, oloupeme ho a rozkrájíme na plátky a přidáváme o chvíli později než další suroviny.

Rozpálíme olej a vše dáme do pánve a promícháme tak, aby bylo vše „promaštěno“. Pokud je oleje málo, dolejeme. Důkladně osolíme a smažíme pod poklicí, často mícháme. Když je vše krásně osmažené, brambory měkké a zlaťoučké, odstavíme, slejeme přebývající olej (třeba přes cedník).

Podáváme jak samotné, tak jako vynikající přílohu. Olivový olej, který zbyde, je možné znovu použít (raději tedy ne do salátu).

Rychlé, snadné, vynikající, tradiční španělský recept.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 5 x
1
5 5 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 1 (hodnoceno 5x)

Komentáře k receptu: Brambory trochu jinak

Komentáře

  1. Jana H.   04.01.2009 | 12:14 | reagovat | závadný

    Prosím, jak dlouho se asi brambory smaží?

  2. Jaňule H.   15.06.2008 | 17:10 | reagovat | závadný

    Dnes jsme měli k obědu. Místo papriky květák na růžičky a hooodně česneku, ten jsem jen rozmáčkla a rozpůlila. Na talíři jsem zasypala sýrem. Výborné.

  3. Anonym   02.04.2008 | 17:52 | reagovat | závadný

    jj,fritak je asi nejlepsi,ale ne vsichni ho maji...

  4. Iva Bednarova   31.03.2008 | 13:34 | reagovat | závadný

    tak ja delam neco podobneho,jelikoz nemam velkou panev s poklici,tak brambory nejdriv osmahnu ve fritaku,a pak je pridam do panve ve ktere jsem orestovala cibuli a papriku nakrajene na nudlicky,a necham je jeste prohrat,ony jakoby zmeknou a natahnou chut zeleniny.Samozrejme puvodni postup je co se tyce propojeni chuti mnohem ucinejsi,ale take zdlouhavejsi.

  5. Martin Jarý   30.03.2008 | 13:21 | reagovat | závadný

    Vynikajici, brambory maji mnohem lepsi chut nez normalni varene a moc nezalezi na jejich kvalite (zatimco u varenych zalezi hodne).Moc bych to ale s tema surovinama neprehanel jak tu pisete, to je pak uplne neco jinýho. Tohle jidlo se totiz jmenuje "patatas a lo pobre"(chudakovy brambory nebo tak nejak). Jeste k tomu obcas davaji volske oko, jamon serrano a morcillu (neboli pravou susenou sunku a neco jako nase jelito)-to je pak tzv. Plato Alpujarreňo. Bohuzel, tezko se pripravuje v nasich podminkach, nejlepe chutna proste v miste vzniku (Sierra Nevada).

1 2 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

10 dárků, které ženy za žádnou cenu nechtějí najít pod stromečkem 10 dárků, které ženy za žádnou cenu nechtějí najít pod stromečkem
VIDEO: Získejte uhrančivý pohled jako Karolína Mališová VIDEO: Získejte uhrančivý pohled jako Karolína Mališová
Revoluce ve vyhledávání nemovitostí v České republice Revoluce ve vyhledávání nemovitostí v České republice
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web