Bramborové pekáče

Hodnocení:

Moje:

-
-

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1
      kg brambory vařené ve slupce - studené
    • hladká mouka podle potřeby
    • 1
      špetka sůl
    • 2
      lžíce sádlo
    • marmeláda nebo povidla

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Nejdříve oloupeme brambory a nastrouháme je najemno, přidáme mouku a sůl a zpracujeme hutné a nelepivé těsto. Uděláme z něho váleček, ze kterého vykrajujeme těsto a válíme je na placičky.
2
Pečeme je na pánvičce nejlépe na sucho bez oleje nebo na kovové desce (pokud je plyn. sporák). Poté placky potíráme rozehřátým sádlem a podáváme je s marmeládou, povidlím a nebo i suché. Velice dobré!
Zařazení: Pokrmy Sladké Z brambor

Komentáře k receptu

  • uzivatel_se_skrytou_identitou
    uzivatel_se_skrytou_identitou |

    8. 9. 2014 17:46

    Bez toho sádla je to mnohem lepší a zdravejsi

  • Eva
    Eva |

    18. 3. 2013 09:04

    Znám od babičky i maminky, dělala jsem je i podle tohoto receptu, jsou vynikající!!! :-)