Autor:

Bramborové pekáče

Střední
Ingredience
Brambory
vařené ve slupce - studené
1 kg
Hladká mouka
podle potřeby
 
Sůl 1 špetka
Sádlo 2 lžíce
Marmeláda
nebo povidla
 

Postup přípravy:

Zařazení: Pokrmy, Sladké, Z brambor

Nejdříve oloupeme brambory a nastrouháme je najemno, přidáme mouku a sůl a zpracujeme hutné a nelepivé těsto. Uděláme z něho váleček, ze kterého vykrajujeme těsto a válíme je na placičky.

Pečeme je na pánvičce nejlépe na sucho bez oleje nebo na kovové desce (pokud je plyn. sporák). Poté placky potíráme rozehřátým sádlem a podáváme je s marmeládou, povidlím a nebo i suché. Velice dobré!

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 1 x
1
5 1 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 1 (hodnoceno 1x)
Domácí pizza na plech krok za krokem Články z

Komentáře k receptu: Bramborové pekáče

Komentáře

  1. uzivatel_se_skrytou_identitou   08.09.2014 | 17:46 | reagovat | závadný

    Bez toho sádla je to mnohem lepší a zdravejsi

  2. Eva   18.03.2013 | 9:04 | reagovat | závadný

    Znám od babičky i maminky, dělala jsem je i podle tohoto receptu, jsou vynikající!!! :-)

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

10 dárků, které ženy za žádnou cenu nechtějí najít pod stromečkem 10 dárků, které ženy za žádnou cenu nechtějí najít pod stromečkem
Čeká vás velká láska? Na Vánoce si ji můžete přičarovat! Čeká vás velká láska? Na Vánoce si ji můžete přičarovat!
Cukroví z bílků: Jak nejlépe využít zbytky z pečení Cukroví z bílků: Jak nejlépe využít zbytky z pečení
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web