Bramborové langoše

moje hodnocení:

4,3

hodnotilo: 6
10 minut
neuvedeno
neuvedeno
autor: Recepty

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 2
      ks brambory
    • 300
      g hladká mouka
    • mléko
    • kvásek
    • sůl

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Všechny suroviny se zpracujeme jako těsto a necháme vykynout. Vytvořené langoše smažíme na tuku. Před podáváním potřeme česnekem nebo kečupem. Možno jíst i na sladko s džemem.

Komentáře k receptu

  • ladislava staffenová
    ladislava staffenová |

    27. 10. 2009 17:54

    Souhlasím s Jarkou, s těstem musíte pracovat hned, jinak řídne ... dělala jsem a bylo výborné ....

  • katka k
    katka k |

    27. 10. 2009 17:47

    tak jen o mem pokroku: opravdu jsem jen smazila takove "livance" a je to moc dobre i tak, vellmi nadychane, tak nehazim flintu do zita, zkusim i priste :)

  • Jarka O.
    Jarka O. |

    27. 10. 2009 15:44

    U bramborového těsta se musí opatrně s tekutinou, protože těsto stáním řídne. Doporučuju už mouku nepřidávat a usmažit placičky takhle. Těsto dávkujte lžící rovnou na pánev, před tím ji namočte do mouky nebo oleje, rozplácněte. Líp poradit neumím ;-)

  • katka k
    katka k |

    27. 10. 2009 13:49

    me testo vyslo nejake lepive, tak nevim jestli jsem dala moc brambor nebo prelila mlekem, mohl by nekdo upresnit mnozstvi? mam to jako lepidlo...a to uz jsem tam pridala takove mouky

  • Iveta Janatová
    Iveta Janatová |

    13. 8. 2009 21:17

    Také dělám z droždí (půl kostky) a přidávám vařené brambory je to lepší a jsou nadýchanější ,takto nám to chutná.

  • Valentinka I.
    Valentinka I. |

    10. 2. 2009 14:08

    Tak nás tento recept zklamal...s chutí langoše to nemělo nic společného. Ale komu chutná něco jako bramborák s lívancem, tak si pochutná :-DD

  • Mirka P.
    Mirka P. |

    31. 7. 2008 14:47

    Vyzkoušeno, brambory v těstě vůbec nejsou cítit, dělají ho pouze vláčnější. Dělala jsem z půl kostky kvasnic, hrníčku mléka a dále podle receptu. Bylo to moc dobré.

  • Jaja Jaja
    Jaja Jaja |

    28. 7. 2008 17:13

    Dobry den, muzu vam rict ze sem si nasla tyto stranky a z velkou radosti hledala jako prvni Langoše, proto ze nase rodina je miluje.Ale kdyz sem si cetla komentar a doufala v nejaky trik co neznam, zustala sem sedet s otevrenou pusou a znechucenim. Kdyz vam tolik vadi ze nekdo napise recept podle kucharky, vsak vam ho nevnucuje, ale snazi se prispet protoze ho ma overeny ze je dobry. Ja bych byla vdecna, mam doma take spoustu kucharek, vystrizku, apod, a nevadi mi ze je s kucharky co nemam. Pani Lindnerova kdyz je ta kucharka tak dobra napiste prosim ty recepty at stoho ostatni taky neco maji a nesedte s kucharkou u PC a nekontrolujte ty recepty s lupou jestli tam nahodou nechyby slovo nebo carka. Kazdy nema vsechny kucharky sveta jako vy Dekuji za znechuceni :-)

  • Dasa F
    Dasa F |

    4. 2. 2008 15:54

    Já opravdu nevím o co vám jde, vždyť to vůbec nevadí jeli recep od někud opsaný, pro mě je hlavní kriteriem, že je dobrý a zvládne ho i neumětel jako jsem já. Moc vám za něj děkuji

  • Jana Kulakevičová
    Jana Kulakevičová |

    23. 11. 2007 16:44

    já někdy dávám i sušený,ale pravému se nevyrovná (dělám z půl kostky droždí)

  • Di
    Di |

    22. 11. 2007 05:55

    Tak to já vůbec nepochybuji. Jen to potvrzuje moji domněnkum, že také autoři kuchařky odněkud opisovali. A proč ne? Recepty přece nejsou chráněné žádným patentem a literárním nebo vědeckým dílem nepochybně také nejsou. Připojuji se k Terezčině výzvě, prosím už toho nechte! Je to o ničem, proč si kazit den?

  • Mi
    Mi |

    21. 11. 2007 22:12

    Zastávám se paní Veroniky. Proč se do ní tak obouváte? Slušně napsala, že recepty paní Kulakevičové jsou opsané z kuchařky. A jestliže jsou všechny odpapouškované doslova, potom pochybuji, že je má od kamarádky.

  • Daniella O.
    Daniella O. |

    21. 11. 2007 17:15

    Take nechapu, proc nekomu vadi, ze recept byl zverejnen v nejakem casopise nebo kucharce. Uz jsem jednou psala, ze je mi jedno, jestli recept pochazi od babicky nebo z televizniho poradu, ale ocenuji snahu autorek se s ostatnimi podelit o to, co jim chutna a o sve zkusenosti. Kdyby se sem vkladaly pouze recepty ktere nekdo prave vymyslel, asi by toho tady moc nebylo. Veroniko, pokud mate zminovanou kucharku, take muzete pridat neco noveho a uvidite, kolika lidem tim muzete udelat radost, kdyz budou ze stolu uklizet vylizane talire.

  • Lusinda
    Lusinda |

    21. 11. 2007 15:54

    Recept je moc dobrý,langoše bez brambor si už neumím představit.Dávám za jedna.Jen možná Jani upřesněte kvásek pro začínající kuchařky,já bych udělala z necelé půlky kostky a kvásek do hmoty přidala od oka.

  • Jana Kulakevičová
    Jana Kulakevičová |

    21. 11. 2007 15:37

    Ano,brambory jsou uvařené a ten recept mám od kamarádky a nevím odkud ho má ona... Je to možné že je z té kuchařky...

  • Di
    Di |

    21. 11. 2007 09:21

    Brambory jsou vařené, asi by to mělo být uvedeno v surovinách, pokud dá vkladatel receptu souhlas.

  • Veronika Lindner
    Veronika Lindner |

    21. 11. 2007 09:03

    Nejde mi o nic,bylo to myslene tak,ze ty recepty znam a jsou opsane,takze jsou v poradku.Zrejme jste to Di spatne pochopila.Recepty mam vyzkousene a doporucila jsem je dal,jsou vsechny moc dobre.

  • Lusinda
    Lusinda |

    21. 11. 2007 08:51

    Mám podobný recept,uvařené a vychladlé.

  • Zdena L.
    Zdena L. |

    21. 11. 2007 06:58

    asi se ptám hloupě, ale ty brambory jsou vařené?

  • Di
    Di |

    20. 11. 2007 19:36

    O co Vám jde, paní Lindner? Ani v této kuchařce nepochybně nebudou originální recepty autora, vždyť recepty se většinou sbírají jako kdysi pohádky a báchorky - někdo je sebere a vydá, ale vlastně není jejich autorem. Recept na langoše s bramborami znám už strašně dlouho, kdysi vyšel ve Vlastě, už tehdy jsem ho zkoušela. Že by autoři uváděné kuchařky opisovali z Vlasty? To by Vám nevadilo? Blahořečím Kovářovům, že noticku Autor převedli na Od uživatele. Ale ani poté to zřejmě některým čtenářům nedá pokoj. Kdyby raději sbírali recepty odkudkoliv a přepisovali je sem!

  • Tereza J.
    Tereza J. |

    20. 11. 2007 18:59

    Dievčatá, prosím, už toho nechajte. Nevyhadzujme si tu kedečo na oči, veď od toho tieto stránky nie sú.

  • Veronika Lindner
    Veronika Lindner |

    20. 11. 2007 18:00

    Pani Kulakevicova,vase recepty pochazi z bramborove kucharky Vesnice roku 2007 v kraji Vysocina.Mam je vsechny pred sebou.Jsou doslova opsane.Mam je vsechny vyzkousene,jsou dobre.Muzu je doporucit dal.

  • Katka
    Katka |

    20. 11. 2007 16:25

    Muzete napsat kolik toho kvasku - jake mnozstvi drozdi? Dekuji.

  • Jana Remková
    Jana Remková |

    20. 11. 2007 10:41

    Tak,to musí být super!Mám taky nějaké levné langoše z kyšky,ale tady ty musí být zajímavé už jen kvůli těch brambor.Určitě zkusím!!! Díky Jana