Autor:

Bramborové koblížky

Střední
Ingredience
Brambory
uvařené a prolisované
600 g
Hrubá mouka 300 g
Vejce 1 ks
Mléko 1,5 dl
Droždí 1 kostka
Cukr 1 lžíce
Sůl 1 lžička

Postup přípravy:

Zařazení: Pokrmy, Sladké

Uvaříme brambory ve slupce a po vychladnutí oloupeme a prolisujeme, nebo nastrouháme na jemném struhadle.

Do hrnku rozdrobíme droždí, přidáme lžíci cukru a 3 lžíce mouky a vlažnou vodou zaděláme na kvásek.Když kvásek vzejde,spojíme všechny výše uvedené ingredience v míse nebo na vále dohromady a zaděláme tak, aby vzniklo hustší těsto.Necháme vykynout, pak lžící vykrajujeme těsto a na vále v trošce mouky tvarujeme koblížky. Ty smažíme ve větší vrstvě oleje 3minuty přikryté, pak otočíme a dopékáme 3minuty bez přikrytí.

Hotové koblížky potřeme zvrchu marmeládou a navrch dáme šlehačku, nebo jogut,dle chuti. Dobrou chuť.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 0 x
0
0.00 0 5 1
Těstovinová rýže s krevetami Originální italské večeře od pondělí do pátku Články z

Komentáře k receptu: Bramborové koblížky

Komentáře


V diskusi zatím nejsou žádné příspěvky.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Domácí koblihy: Jsou nadýchané a hříšně dobré! Domácí koblihy: Jsou nadýchané a hříšně dobré!
Jaké cvičení se pro vás hodí? Raci by měli běhat, Střelci tančit a Býci boxovat Jaké cvičení se pro vás hodí? Raci by měli běhat, Střelci tančit a Býci boxovat
Petra Vacka věšeli na háky za kůži na zádech! Proč? Petra Vacka věšeli na háky za kůži na zádech! Proč?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web