Bramborové koblížky

Hodnocení:

Moje:

-
-

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 600
      g brambory uvařené a prolisované
    • 300
      g hrubá mouka
    • 1
      ks vejce
    • 1,5
      dl mléko
    • 1
      kostka droždí
    • 1
      lžíce cukr
    • 1
      lžička sůl

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Uvaříme brambory ve slupce a po vychladnutí oloupeme a prolisujeme, nebo nastrouháme na jemném struhadle.
2
Do hrnku rozdrobíme droždí, přidáme lžíci cukru a 3 lžíce mouky a vlažnou vodou zaděláme na kvásek.Když kvásek vzejde,spojíme všechny výše uvedené ingredience v míse nebo na vále dohromady a zaděláme tak, aby vzniklo hustší těsto.Necháme vykynout, pak lžící vykrajujeme těsto a na vále v trošce mouky tvarujeme koblížky. Ty smažíme ve větší vrstvě oleje 3minuty přikryté, pak otočíme a dopékáme 3minuty bez přikrytí.
3
Hotové koblížky potřeme zvrchu marmeládou a navrch dáme šlehačku, nebo jogut,dle chuti. Dobrou chuť.
Zařazení: Pokrmy Sladké

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.