Autor:

Boloňské špagety naší rodinky

Střední
Ingredience
Tuk
pod cibulový základ
 
Cibule
větší
1 ks
Paprika 5 ks
Rajčata
nebo velká sklenice sterilovaného leča
5 ks
Vepřové maso ve vlastní šťávě 1 plechovka
Kečup - jemný 3 lžíce
Koření na špagety
Vitana
 
Paprika - sladká
mletá
1 lžička
Sůl  
Špagety
možno i jiné těstoviny
1 balíček
Tvrdý sýr
na posypání
200 g
Pažitka
nebo petržel na ozdobu
 

Postup přípravy:

Na rozehřátém tuku necháme zrůžovět pokrájenou cibuli, přidáme na proužky nakrájené papriky a rajčata, a dusíme až změknou.

Po té přidáme pokrájené vepřové maso, kečup, špagetové koření, sladkou papriku, sůl a ještě cca 5 min podusíme.

V průběhu dušení směsi uvaříme špagety dle návodu a po uvaření smícháme na hlubokém plechu společně se směsí. Posypeme nastrouhaným sýrem, nasekanou pažitkou či petrželkou a pečeme dorůžova (já zapékám v elektrické troubě při 180 °C cca 1/2 hod.).

Rodinka to přímo zbožňuje a jako přílohu milujeme kyselé okurky nebo sterilovanou červenou řepu.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 4 x
2+
4.25 4 5 1
V jednom ohni: Pekelně ostré vaření na zahřátí Články z

Komentáře k receptu: Boloňské špagety naší rodinky

Komentáře

  1. Veronika   29.12.2012 | 17:27 | reagovat |

    Dobrý den, hledala jsem nějaký dobrý recept na boloňské špagety. Mám skoro dvouletého synka tak aby byl vhodný i pro něj. Našla jsem Váš recept trochu jsem ho poupravila a je výborný :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) Aby to mohl i můj malý (konzervu bych mu nedala) tak místo konzervy dávám mleté vepřové maso které dám na zrůžovělou cibulku pak přidám maso a dusím přidám jen rajčátka a podusím pak špetičku soli trošičku špagetového koření a trochu sladké papriky to celé rozmixuji ponorným mixérem(kvůli malému protože rajčátka dávám i se šlupkou) uvařím špagety omáčku dám na špagety posypu sýrem a malý i my se olizujeme až za ušima ;-) ;-) ;-) ;-) ;-) ;-) ;-) ;-) ;-) ;-)

  2. Nikolína   29.10.2012 | 15:07 | reagovat |

    Nám moc chutnalo :-) strašně dlouho jsem hledala nějaky recept kde mohu použít sterilizované lečo a až dnes koukám na ten Váš receptík a opravdu chválím mňam :D

  3. Janaso   09.05.2011 | 12:37 | reagovat |

    Moc dobré jednoduché jídlo. Btw, dobrá rada ohledně konzervy.

  4. Marťa F.   10.09.2008 | 15:46 | reagovat |

    nebylo to nejhorší, ale spíš než boloňské špagety mi to připomínalo lečo se špagetama

  5. Dasule   21.02.2008 | 8:23 | reagovat |

    Taky souhlasím s Katkou - ještě je dobrý při nákupu konzervy zkoumat složení, jaký je skutečně masný podíl a kolik tuk a další....Jo a kupovat spíš konzervy? kde není jen "vepřové", ale dbát na "vepřové maso", nenechat se ošálit:-)Ale ta čínská prostě vede....

1 2 3 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

8 božských snídaní: Sýrové špízy, tousty se skořicí nebo lívance s medem 8 božských snídaní: Sýrové špízy, tousty se skořicí nebo lívance s medem
12 pravidel, jak si objednat z vesmíru přání, aby se splnilo! 12 pravidel, jak si objednat z vesmíru přání, aby se splnilo!
Po jakých jídlech je Kate tak štíhlá? Krevety, popcorn nebo pálivé kari! Po jakých jídlech je Kate tak štíhlá? Krevety, popcorn nebo pálivé kari!
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web