Bismarkova vejce

Hodnocení:

Moje:

-
-

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 50
      g máslo na formičky
    • 4
      ks vejce
    • 1
      špetka sůl
    • 1
      špetka pepř mletý
    • 100
      g šunka
    • 4
      lžíce parmazán
    • 1
      ks hlávkový salát

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Máslem vymažeme 4 menší formičky a do každé rozklepneme po jednom vejci. Osolíme a opepříme. Na nudličky nasekáme šunku a promícháme se strouhaným parmezánem. Směsí posypeme vejce. Ve větším hrnci ohřejeme vodu. Formičky pečlivě překryjeme alobalem. Vyrovnáme je do vodní lázně tak, aby byly z třetiny ponořené. Vaříme po dobu asi 10 minut. Párátkem zkusíme, zda jsou vejce dostatečně hotová. Dezertní talířky ozdobíme lístky salátu a pokapeme libovolným salátovým dresinkem. Vyklopíme vejce a přidáme je k salátu. Podáváme s rozpečeným pečivem.
Zařazení: Chuťovky Z vajec

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.