Bílá cibulová omáčka

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 2
30 minut
4
porce
neuvedeno
autor: Ladia

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 200
      g cibule
    • 30
      g máslo
    • 30
      g hladká mouka
    • 250
      ml vývar 125-250ml, masového nebo zeleninového
    • 0,5
      sklenice smetana
    • sůl
    • cukr

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Oloupanou cibuli zpěníme na másle, zalijeme 250 ml vařící vody a uvaříme doměkka. Potom cibuli společně s vývarem propasírujeme přes síto. Mouku rozmícháme se studeným masovým vývarem, přidáme propasírovanou cibuli a povaříme. Do takto připravené omáčky vmícháme smetanu, ochutíme solí a cukrem. Omáčka musí být hustá. Do omáčky můžeme přidat žloutek a špetku pepře.
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Hanka Nepeřená
    Hanka Nepeřená |

    15. 7. 2009 20:21

    Supr, jednoduché, ale dobré. Také jsem mixovala. Bylo to dobré už tak, já navíc přidala vedle udělané maso na cibulce, kvůli dítěti (aby tam to maso aspoň trochu bylo). Pořád ujídám, tak snad pro dcerku něco zbyde aspoň na zítra :-)

  • Verunka
    Verunka |

    11. 4. 2008 10:18

    většinou ji rozmixuji do hladka a s bramburkama je to nej nej pošušnáníčk:-)