Běloruská kopýtka

moje hodnocení:

4,3

hodnotilo: 3
neuvedeno
neuvedeno
neuvedeno
autor: Věra z DC

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 0,5
      kg brambory
    • 100
      g hladká mouka
    • 0,5
      lžička jedlá soda
    • 0,5
      lžička sůl
    • 100
      g sádlo

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Oloupané, omyté syrové brambory jemně nastrouháme, vymačkáme a smícháme s hladkou moukou, solí a sodou.
2
Na pomoučněném vále vyválíme placku asi 0,5 cm a vykrajujeme obdélníčky velikosti asi 2x3 cm, které opékáme na rozpáleném sádle z obou stran dozlatova.
3
Můžeme je jíst hned po opečení a nebo pečená kopýtka vložit do vroucího slaného vývaru na 2-3 minuty, vodu slijeme a na talíři pomastíme sádlem nebo kysanou smetanou.
4
Jsou dobré též s osmaženou cibulkou.
Zařazení: Pokrmy Z brambor

Komentáře k receptu

  • Jaroslava Oumarová
    Jaroslava Oumarová |

    23. 6. 2006 12:29

    Pro rejpala: jak může chutnat něco jako bramborák, když tam není česnek a majoránka:-))

  • rejpal
    rejpal |

    22. 6. 2006 20:39

    chutna to jak bramboraky nic extra

  • Koníček
    Koníček |

    15. 3. 2005 18:18

    Byla to bezva mňamka

  • Pavel
    Pavel |

    23. 2. 2005 13:22

    No docela to jde, když je hlad tak i chutná.

  • Kuchařka on-line
    Kuchařka on-line |

    22. 2. 2005 10:24

    Doplněno.

  • Anonym
    Anonym |

    22. 2. 2005 10:22

    Zapomněla jsem, že brambory po nastrouhání vymačkáme a potom smícháme s moukou. Prosím o doplnnění do receptu. Děkuji VŠ