Autor:

Bažant na smotane

Střední
Ingredience
Bažant
Máslo 50 g
Cibule
malá
1 ks
Smetana ke šlehání 2 dl
Citronová šťáva
několik kapek
 
Pepř mletý  
Sůl  

Postup přípravy:

Zařazení: Maso, Zvěřina

Oškubaného, vykuchaného a dobře očištěného bažanta opalte, opláchněte ve vlažné vodě, osušte a osolte a opepřete na povrchu i uvnitř.

Do bažanta vložte kousek másla. Bažanta vložte do kastrolu prsy dolů na rozehřáté máslo, přidejte cibuli rozkrojenou na půlky, bažanta potřete rozehřátým máslem a pečte půl hodiny v málo vyhřáté troubě.

Potom jej obraťte, podlijte smetanou a upečte doměkka za občasného přelévání mastnou šťávou. Cibuli vyjměte a do šťávy vmíchejte několik kapek citrónové šťávy.

Podávejte s dušenou rýží a s kompotem.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 0 x
0
0.00 0 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 0 (hodnoceno 0x)
Lahodná dámská jízda Lahodná dámská jízda Články z

Komentáře k receptu: Bažant na smotane

Komentáře

  1. Ladia   02.11.2010 | 9:45 | reagovat | závadný

    Já ještě na másle orestuju kořenovou zeleninu společně s divokým kořením, tím zaliju bažanta, nechám přes noc odležet a druhý den peču. Dále podle receptu. Jen to pečení mi trvalo déle, asi to byl starší kus. A zrovna nám jeden běhá po zahradě :-D :-D

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

8 věcí, na které se musíte zeptat partnera dřív, než si ho vezmete 8 věcí, na které se musíte zeptat partnera dřív, než si ho vezmete
Natálie Kotková vyhrála video blogerku roku a už letí do Washingtonu Natálie Kotková vyhrála video blogerku roku a už letí do Washingtonu
Jak se postarat o vánoční stromek, aby dlouho vydržel Jak se postarat o vánoční stromek, aby dlouho vydržel
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web