Barevný kopec

moje hodnocení:

4,0

hodnotilo: 1
neuvedeno
neuvedeno
neuvedeno
autor: Recepty

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 400
      g vepřová plec libová
    • 300
      g kuřecí játra
    • 200
      g anglická slanina
    • 200
      g šunkový salám zauzený
    • 5
      ks čerstvé žampiony větších nebo 1 plechovku sterilovaných
    • 1
      ks červená paprika velká
    • 1
      ks cibule velká
    • 4
      ks vejce
    • sýr
    • zelenina
    • 1
      kg hranolky
    • sůl
    • pepř mletý
    • olej
    • sojová omáčka
    • worcestrová omáčka
    • maggi

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Maso a játra nakrájíme na nudličky, slaninu, salám, papriku a cibuli, na 1/2 cm proužky, čerstvé žampiony na plátky. Plecko osolíme, opepříme, zakápneme sojovou omáčkou, maggi a worchestrem a dáme, nejlépe do velké pánve wok, na rozpálený tuk osmahnout. Když pustí šťávu, za občasného podlévání dusíme, až je měkké.
2
Pak přidáme anglickou slaninu, necháme zesklovatět, poté salám a nakonec játra. Stále dusíme pod poklicí tak, aby na dně bylo pořád trochu šťávy. Poté přidáme žampiony, podusíme 2 min. a nakonec cibuli a papriku, opět podusíme 2 min. a odstavíme.
3
Mezitím jsme si připravili klasickým způsobem, nejlépe bez tuku, bramborové hranolky. Masovou směs a hranolky smícháme dohromady a necháme nasáknout šťávou. Usmažíme 4 volská oka. Na talíř navršíme "kopec" masa s hranolkami, posypeme strouhaným sýrem a nahoru dáme volské oko. Hotové ozdobíme zeleninovou oblohou.

Komentáře k receptu

  • silva
    silva |

    2. 2. 2011 10:53

    taky by mě to zajímalo :-\

  • Iva
    Iva |

    1. 9. 2006 20:59

    Kolik je z toho porcí? Nerozmáčí se ty hranolky, když se smíchají s masem?