Autor:

Barevný kopec

Obtížné
Ingredience
Vepřová plec
libová
400 g
Kuřecí játra 300 g
Anglická slanina 200 g
Šunkový salám
zauzený
200 g
Čerstvé žampiony
větších nebo 1 plechovku sterilovaných
5 ks
Červená paprika
velká
1 ks
Cibule
velká
1 ks
Vejce 4 ks
Sýr  
Zelenina  
Hranolky 1 kg
Sůl  
Pepř mletý  
Olej  
Sojová omáčka  
Worcestrová omáčka  
Maggi  

Postup přípravy:

Maso a játra nakrájíme na nudličky, slaninu, salám, papriku a cibuli, na 1/2 cm proužky, čerstvé žampiony na plátky. Plecko osolíme, opepříme, zakápneme sojovou omáčkou, maggi a worchestrem a dáme, nejlépe do velké pánve wok, na rozpálený tuk osmahnout. Když pustí šťávu, za občasného podlévání dusíme, až je měkké.

Pak přidáme anglickou slaninu, necháme zesklovatět, poté salám a nakonec játra. Stále dusíme pod poklicí tak, aby na dně bylo pořád trochu šťávy. Poté přidáme žampiony, podusíme 2 min. a nakonec cibuli a papriku, opět podusíme 2 min. a odstavíme.

Mezitím jsme si připravili klasickým způsobem, nejlépe bez tuku, bramborové hranolky. Masovou směs a hranolky smícháme dohromady a necháme nasáknout šťávou. Usmažíme 4 volská oka. Na talíř navršíme „kopec“ masa s hranolkami, posypeme strouhaným sýrem a nahoru dáme volské oko. Hotové ozdobíme zeleninovou oblohou.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 1 x
2
4 1 5 1
Pečené krůtí prso na perlovém kuskusu Září ve vaší kuchyni Články z

Komentáře k receptu: Barevný kopec

Komentáře

  1. Iva   01.09.2006 | 20:59 | reagovat |

    Kolik je z toho porcí? Nerozmáčí se ty hranolky, když se smíchají s masem?

    1. silva   02.02.2011 | 10:53 | reagovat |

      taky by mě to zajímalo :-\

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Nejstarší modelka světa Carmen Dell'Orefice (85): Jaké je její tajemství nestárnoucí krásy? Nejstarší modelka světa Carmen Dell'Orefice (85): Jaké je její tajemství nestárnoucí krásy?
5 kuchařských triků, jak uvařit nejlepší segedínský guláš 5 kuchařských triků, jak uvařit nejlepší segedínský guláš
Drtí vás stres? Vyzkoušejte tyto rychlé triky, jak se ho zbavit! Drtí vás stres? Vyzkoušejte tyto rychlé triky, jak se ho zbavit!
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web