Bábovka se slaninou a cibulí

Hodnocení:

Moje:

90 minut
-

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 500
      g hladká mouka
    • 250
      ml mléko
    • 1
      kostka droždí
    • 250
      g máslo
    • 2
      ks vejce
    • 1
      špetka cukr
    • 1
      špetka sůl
    • 200
      g slanina
    • 1
      ks cibule
    • 1
      lžíce rostlinný olej
    • 2
      lžíce strouhanka

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Z hladké mouky, mléka, rozdrobeného droždí, másla, vajec a soli vypracujeme hladké těsto, přikryjeme a dáme na teplé místo kynout - asi 60 minut.
2
Slaninu nakrájíme na kostičky, cibuli oloupeme a nasekáme nadrobno, na pánvi rozehřejeme olej, vložíme do něj slaninu a cibuli, smažíme až cibule zesklovatí, necháme trochu vychladnout, pak zapracujeme do těsta, necháme kynout dalších 30 minut.
3
Troubu předehřejeme na 190 °C, vymažeme bábovkovou formu a vysypeme ji strouhankou, potom ji naplníme těstem a pečeme asi 45-50 minut, necháme vychladnout, vyklopíme.Lze podávat s pomazánkou nebo jen tak.
Zařazení: Chuťovky Slané
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Tereza T
    Tereza T |

    27. 4. 2011 16:47

    Opraveno, díky.

  • pippiva
    pippiva |

    27. 4. 2011 14:59

    Spis nez moucnik, toto bude asi slana chutovka... :-\

  • Jarmila Šteflová
    Jarmila Šteflová |

    17. 7. 2007 10:38

    Dala jsem asi jen 100 g anglické slaniny jako podklad pro osmažení cibule a do bábovky jsem přidala na kousky nakrájeného asi 300 g vařeného uzeného masa a trošku kmínu. Byla výborná.

  • Eva Červenková
    Eva Červenková |

    10. 7. 2007 18:46

    slaninu lze škvařit i bez tuku, přidávat ji i s tukem je zbytečně moc tučné, ale když nahradíte část másla v těste tím tukem ze slaniny bude mít bábovka slaninovější chuť

  • Evangelina Ciprová
    Evangelina Ciprová |

    9. 7. 2007 11:19

    Vypadá to zajímavě. Jen nevím, jestli není toho másla moc? A když do těsta zapracováváme tu slaninu s cibulí, máme to udělat i s vypečeným tukem? Děkuji za odpověď.