Arménská polévka

Snadné
Ingredience
Mleté maso 250 g
Cibule
Brambory
Paprika
Rajčata
Bazalka  
Sůl  
Koření  
Bylinky  
Česnek  

Postup přípravy:

Zařazení: Polévky

Do mletého masa přidáme sůl, pepř, rozmačkaný česnek podle chuti a velmi jemně nakrájenou cibuli. V létě dávám hrst nasekaných různých čerstvých bylinek, v zimě sušené. Doporučuji zvláště ty hodně aromatické, jako je bazalka, tymián, dobromysl a majoránku. Do většího hrnce dám vařit vodu s kostičkou bylinkového bujónu a solí. Z masové směsi tvaruju malé kuličky nebo šištičky a házím do vroucí vody s bujónem. Nechám vařit a mezitím očistím a nakrájím zeleninu. Brambory na trochu větší kousky, papriku na nudličky, rajčata na kostky. Dále tam můžeme dát všechnu zeleninu, co máme doma - mrkev a celer nastrouhat, květák rozebraný na nejmenší růžičky. Klidně přidám i kousek salátové okurky, je tam skvělá. Důležité je, aby zeleniny bylo hodně. Když není doma nic, tak aspoň zmraženou zeleninovou směs. Ale papriky a rajčata tam musí být vždycky. Nakonec přidám na plátky nakrájený česnek. Všechno vsypeme do vařicí polévky, a to tak, aby byla hodně hustá. Má v ní stát lžíce, ale v žádném případě nezuhušťovat jíškou! Těsně před dovařením přidávám ještě nasekané zelené bylinky, hlavně bazalku.

Tahle polévka je spíše hlavní jídlo s rohlíkem k večeři. Nebo se hodí, když vaříte k obědu třeba sladké jídlo.

Obměna: namísto knedlíčků z mletého masa dám vařit kuřecí křidýlka, ze kterých odsekám konečky. Ty pak je nutné povařit aspoň 30 min., než přidáte zeleninu. O téhle polévce Arméni určitě ani neslyšeli, vymyslela jsem si ji sama, ale Arménská kuchyně mě hodně inspirovala.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 7 x
1
5 7 5 1
Reklama
Jak správně naporcovat drůbež? Články z

Komentáře k receptu: Arménská polévka

Komentáře

  1. Romča s Drahomírou   09.08.2013 | 11:03 | reagovat |

    Je naprosto skvělá !!! S mamčou jí vaříme často a už je vyžadována i od zbývající rodiny. :-)

  2. Petra   13.01.2012 | 10:47 | reagovat |

    Mám vyzkoušené a je vynikající!!! Chtěla bych se ještě zeptat, ta rajčata loupete nebo ne-e?

  3. Lucie Krejčí   02.10.2008 | 20:57 | reagovat |

    Tak to vypadá luxusně. Určitě vyzkouším.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Nejstarší modelka světa Carmen Dell'Orefice (85): Jaké je její tajemství nestárnoucí krásy? Nejstarší modelka světa Carmen Dell'Orefice (85): Jaké je její tajemství nestárnoucí krásy?
5 kuchařských triků, jak uvařit nejlepší segedínský guláš 5 kuchařských triků, jak uvařit nejlepší segedínský guláš
Drtí vás stres? Vyzkoušejte tyto rychlé triky, jak se ho zbavit! Drtí vás stres? Vyzkoušejte tyto rychlé triky, jak se ho zbavit!
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web