Anglické kokosky

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 2
neuvedeno
45
porce
neuvedeno
autor: Recepty

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 100
      g hera
    • 1
      ks vejce
    • 150
      g hnědý cukr
    • 150
      g hladká mouka
    • 0,5
      lžička prášek do pečiva
    • 75
      g kokos mletý
    • 50
      g ovesné vločky
    • 3
      lžíce tatra 2-3

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Tuk, vejce a 125 g cukru utřeme. Přidáme mouku s práškem do pečiva, 50 g kokosu, vločky. Po zpracování dáme na 1-2 hodiny do chladna.
2
Zapneme troubu na 175 °C a necháme předehřát. Plech vyložíme pečícím papírem.
3
V misce smícháme zbytek kokosu, trochu vloček a 25 g cukru. V druhé misce je kondenzované mléko. Z těsta umotáme 45 kuliček, které namáčíme v mléku a potom obalíme kokosovou směsí. Klademe je na plech s papírem a pečeme asi 15 minut. Někdy se mírně rozjedou, ale není to na závadu.

Komentáře k receptu

  • nada
    nada |

    21. 12. 2010 19:42

    ahoj, taky znám recept co uvádí magdalena, dělám ho pravidelně, jen letos se mi nepodařil, netuším proč, prosím jestli si to MAGDELANA přečtě a%t mi napíše jaký postup přípravy má, díky

  • Mimiska1
    Mimiska1 |

    8. 12. 2010 14:53

    Mgdalena: Ajak se dělají? Vyšlehají se s cukrem, nebo samotné a pak se vše přidá?

  • nana
    nana |

    19. 11. 2010 16:56

    ty jsi naka chytra :-D

  • magdalena
    magdalena |

    19. 11. 2010 16:54

    no nic moc,znám lepší a jednoduší.4 bílky,200dkg cukru, 200dkg strouhaného kokosu. vyzkoušej je to bomba :-D

  • Anonym
    Anonym |

    18. 6. 2007 11:43

    Baking powder

  • HANA Marcoňová
    HANA Marcoňová |

    18. 6. 2007 11:24

    Jak se řekne anglicky prášek do pečiva odepište hned

  • Katka candr.
    Katka candr. |

    23. 12. 2006 12:39

    děkuji hary.jsou výborné

  • hary hacek
    hary hacek |

    20. 12. 2006 14:37

    těsto špatně v áže je nutné přidat trochu více mouky milá Katko začátečnice

  • Katka candr.
    Katka candr. |

    18. 12. 2006 18:47

    Vynikající, ale roztékají se mi. Jak tomu prosím zabránit? jsem začátečnice. děkuji

  • Alexa
    Alexa |

    12. 12. 2006 16:17

    Úžasné!!!!Dělám v tomto týdnu už třetí dávku a nevím jestli do vánoc vydrží

  • Emilia Šípová
    Emilia Šípová |

    29. 11. 2006 17:30

    Tatra je neslazené kondenzované mléko. Tenhle recept je z vánočních receptů Diana asi před dvěma roky. Kokosové hrudky jsou dobré

  • Anonym
    Anonym |

    5. 2. 2006 18:19

    Salko je slazené kondenzované mléko a Tatra je neslazené

  • Lidka Kábrtová
    Lidka Kábrtová |

    5. 2. 2006 17:58

    Tatrou se myslí neslazená nebo Salko?

  • nik kik
    nik kik |

    5. 2. 2006 17:48

    zkusim ale budou urcite vyborne

  • zlatka bazantova
    zlatka bazantova |

    19. 12. 2005 13:26

    moje deti se po tom mohly primo utlouct i me to moc chutnalo.doporucila jsem tento recept i svym znamim.

  • Zlata Bazantova
    Zlata Bazantova |

    19. 12. 2005 13:20

    zkusim to ,snad se to povede a bude to o.k.

  • Marie Svobodová
    Marie Svobodová |

    15. 12. 2005 09:33

    Vločky se melou, nebo nechají vcelku?

  • Klára Tesárková
    Klára Tesárková |

    15. 12. 2005 08:40

    včera jsem kokosky zkusila upéct - je to rychlé a úúúúúúžasné!!!! Jen doufám, že nějak radikálně neztvrdnou do Vánoc... ale jsou opravdu skvělé - nevím, jestli je do Vánoc všechny nesním! ;-)