Adžika

Hodnocení:

Moje:

-
-

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 3
      kg rajčata
    • 3
      kg červená paprika
    • 200
      g feferonka
    • 5
      ks bobkový list
    • 300
      g ocet
    • 300
      g rostlinný olej
    • 200
      g cukr
    • 100
      g sůl
    • 0.5
      balíček pepř celý
    • česnek

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Rajčata umeleme a vaříme s octem, olejem, bobkovým listem, solí, cukrem, pepřem 90 minut. Poté přidáme jadřinců zbavené umleté papriky, i feferonky (ty melu i s jadřincem) a vaříme dalších 90 minut. Nakonec přidáme česnek a ještě dovaříme cca 30 min., naplníme do skleniček, a 10 min. zavaříme.Tento recept jsem získala od ukrajinských sousedů.
2
Místo kečupu, třeba ke grilovanému masu, je to absolutně bezkonkurenční.
Zařazení: Chuťovky
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Stepa
    Stepa |

    19. 8. 2011 13:31

    Tak jsem ji vařila,ale měla jsem malý problém s feferonkami.Měla jsem doma pěstované a tak pálivé,že poloviční dávka udělala adžiku téměř nepoživatelnou. :-) Malá rada.Nejdříve si zjistěte jak moc pálivé feferonky máte... Jinak je bezkonkurenční...

  • tonca
    tonca |

    20. 12. 2010 17:28

    http://www.youtube.com/watch?v=MLH8-ewTvdU

  • Walter Brom
    Walter Brom |

    3. 10. 2006 11:04

    ja tu adžiku znam pod jinym názvem dělam ji take je vynikajíci

  • Jitka K.
    Jitka K. |

    30. 9. 2006 18:57

    já to znám jako chutney ale moc dobré na vaječné topinky

  • Magda hofrichter
    Magda hofrichter |

    27. 9. 2006 16:56

    To je skvělé. Musím vyzkoušet. Já dělám podobně hořčici.

  • Tereza Martínková
    Tereza Martínková |

    12. 9. 2006 20:37

    Dělám adžiku také a můžu jen doporučit, je výborná!

  • Martina Hájková
    Martina Hájková |

    11. 9. 2006 21:36

    Rajčata neloupu,je to zbytečné,když se musí umlít.

  • Ivana Přikrylová
    Ivana Přikrylová |

    11. 9. 2006 14:20

    Chci se zeptat, ty rajčata musí být předem oloupané?