Adžika zeleninové kuře

Hodnocení:

Moje:

-
-

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1
      ks kuře
    • 1
      ks cuketa
    • 1
      ks cibule
    • 1
      ks paprika
    • 2
      ks rajčata
    • 1
      ks mrkev větší
    • 0,5
      ks celer menší
    • 1
      ks červená řepa
    • 2
      lžíce koření - adžika cca
    • máslo
    • sůl

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Kuře očistíme a nasolíme. Můžeme ho i naporcovat na porce nebo použít místo celého kuřete například stehna, paličky...
2
Do pekáče naskládáme na větší kusy pokrájenou očištěnou zeleninu, kterou posypeme Adžika kořením. Na zeleninu naskládáme porce kuřete nebo položíme celé kuře, poklademe ho plátky másla (30-40 g) a dáme péct do předehřáté trouby na cca 1,5 hodiny, za občasného podlití vodou a přelití masa zeleninovou Adžika zeleninovou šťávou. Pečeme doměkka a dozlatova.
3
Podáváme s bramborem nebo rýží.
4
Zeleninu použijeme tu, kterou máme nejraději (například i lilek, dýně, kedlubna...), ale mělo by jí být opravdu hodně.

Komentáře k receptu

  • Radka
    Radka |

    1. 2. 2016 17:43

    Bylo to výborné :-* . Kuře i zelenina.