Autor:

2x šunková pěna (pomazánka)

Snadné
Máslová:
Máslo
změklé
100 g
Dušená šunka
vepřová nebo drůbeží
250 g
Sůl
(nemusí být)
 
Pepř mletý
bílý dle chuti
 
Smetana ke šlehání
33% dle potřeby
 
Sýrová:
Lučina
nebo jiný měkký přírodní sýr: ricotta, cottage, mascarpone, žervé
100 g
Dušená šunka 200 g
Smetana ke šlehání
33% , dle potřeby
 
Sůl  
Pepř mletý  
Hořčice plnotučná
, česnek, bylinky, brusinky... na dochucení dle vlastní chuti
 
2x šunková pěna (pomazánka)

Postup přípravy:

Máslová pěna: změklé máslo vyšleháme s rozmixovanou nebo jemně pomletou šunkou (lze použít i kvalitní šunkový salám). Dle slanosti šunky osolíme, podle chuti opepříme a podle vodnatosti šunky pomalu zašleháváme po lžičkách smetanu do požadované pěnové konzistence.

Sýrová: sýr vyšleháme se smetanou na požadovanou konzistenci (smetanu přidáváme postupně dle vodnatosti sýru). Pak vmícháme rozmixovanou nebo jemně pomletou šunku (či kvalitní šunkový salám), osolíme a opepříme a podle chuti můžeme přidat například plnotučnou či dijonskou hořčici, rozetřený česnek, nasekané brusinky, bylinky nebo mandle... Záleží na chuti každého, kdo co má rád. Pro zjemnění můžeme vmíchat i smetanový tavený sýr.

Pěnu (pomazánku) mažeme na čerstvé pečivo a dle chuti a fantazie dozdobíme.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 17 x
1
4.87 17 5 1
Grilované hovězí špízky s petrželkovou omáčkou Co uvařit o víkendu na chatě? Články z

Komentáře k receptu: 2x šunková pěna (pomazánka)

Komentáře

  1. Martina   03.02.2016 | 9:54 | reagovat |

    Vyzkoušela jsem obě a taky nám obě chutnaly, přįteli o něco víc ta s máslem, ale to se dalo i čekat, tučnějšímu dá vždycky přednost :( :)) Děkuji za oba recepty.

  2. Ema Melkusová   21.06.2015 | 18:51 | reagovat |

    Výborná :-* s kupovanou se nedá srovnat a opravdu chutná po šunce.

  3. Zuzana   29.11.2014 | 7:33 | reagovat |

    Dělám jí stejně jako vy, jenom přidávám špetku papriky pro barvu, ale ta tam ani není poznat. Mám totiž zkušenost, že mi šunka většinou zšedne a už nevypadá tak vábně jako za pultem. My jsme si na šunkové pěně pochutnávaly už jako děti a to nám zůstane asi na pořád.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

10 věcí, které na něm nikdy nezměníte. A ani byste se o to neměla snažit 10 věcí, které na něm nikdy nezměníte. A ani byste se o to neměla snažit
Nejlepší mazanec: 5 receptů, podle kterých ho zvládne každý Nejlepší mazanec: 5 receptů, podle kterých ho zvládne každý
Proč jste single? Panny jsou vybíravé, Střelci se bojí nudy! Proč jste single? Panny jsou vybíravé, Střelci se bojí nudy!
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web