Autor:

2x šunková pěna (pomazánka)

Snadné
Máslová:
Máslo
změklé
100 g
Dušená šunka
vepřová nebo drůbeží
250 g
Sůl
(nemusí být)
 
Pepř mletý
bílý dle chuti
 
Smetana ke šlehání
33% dle potřeby
 
Sýrová:
Lučina
nebo jiný měkký přírodní sýr: ricotta, cottage, mascarpone, žervé
100 g
Dušená šunka 200 g
Smetana ke šlehání
33% , dle potřeby
 
Sůl  
Pepř mletý  
Hořčice plnotučná
, česnek, bylinky, brusinky... na dochucení dle vlastní chuti
 
2x šunková pěna (pomazánka)

Postup přípravy:

Máslová pěna: změklé máslo vyšleháme s rozmixovanou nebo jemně pomletou šunkou (lze použít i kvalitní šunkový salám). Dle slanosti šunky osolíme, podle chuti opepříme a podle vodnatosti šunky pomalu zašleháváme po lžičkách smetanu do požadované pěnové konzistence.

Sýrová: sýr vyšleháme se smetanou na požadovanou konzistenci (smetanu přidáváme postupně dle vodnatosti sýru). Pak vmícháme rozmixovanou nebo jemně pomletou šunku (či kvalitní šunkový salám), osolíme a opepříme a podle chuti můžeme přidat například plnotučnou či dijonskou hořčici, rozetřený česnek, nasekané brusinky, bylinky nebo mandle... Záleží na chuti každého, kdo co má rád. Pro zjemnění můžeme vmíchat i smetanový tavený sýr.

Pěnu (pomazánku) mažeme na čerstvé pečivo a dle chuti a fantazie dozdobíme.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 17 x
1
4.87 17 5 1
Zapečený květák Recept od čtenářky časopisu F.O.O.D.: Zapečený květák Články z

Komentáře k receptu: 2x šunková pěna (pomazánka)

Komentáře

  1. Irena Samcová   30.03.2017 | 13:01 | reagovat |

    Výborné :-) děkuji ze recept.

  2. Martina   03.02.2016 | 9:54 | reagovat |

    Vyzkoušela jsem obě a taky nám obě chutnaly, přįteli o něco víc ta s máslem, ale to se dalo i čekat, tučnějšímu dá vždycky přednost :( :)) Děkuji za oba recepty.

  3. Ema Melkusová   21.06.2015 | 18:51 | reagovat |

    Výborná :-* s kupovanou se nedá srovnat a opravdu chutná po šunce.

  4. Zuzana   29.11.2014 | 7:33 | reagovat |

    Dělám jí stejně jako vy, jenom přidávám špetku papriky pro barvu, ale ta tam ani není poznat. Mám totiž zkušenost, že mi šunka většinou zšedne a už nevypadá tak vábně jako za pultem. My jsme si na šunkové pěně pochutnávaly už jako děti a to nám zůstane asi na pořád.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Potraviny, které spalují kalorie! Můžete jíst a zároveň hubnout? Potraviny, které spalují kalorie! Můžete jíst a zároveň hubnout?
Emma Watson prožívá noční můru, je totálně pod kontrolou Toma Hankse Emma Watson prožívá noční můru, je totálně pod kontrolou Toma Hankse
Jsi příšera! Šikanovali blogerku za to, že ve videu ukázala akné Jsi příšera! Šikanovali blogerku za to, že ve videu ukázala akné
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web