Recept na Piňa Colada drink – postup přípravy, suroviny a více variant receptu
Drink, který je symbolem exotických dovolených a prosluněných pláží. Může za složení připomínající tropické ovoce. Nápoj je také původem z Karibiku. Tam se připravuje mixováním kokosu, ananasu a zalitím bílým rumem.
Evropské pojetí koktejlu se přizpůsobilo nedostatku tropického ovoce. Jako základ používá bílý rum, kokosový sirup, smetanu nebo kokosové mléko a ananasový džus. S kouskem čerstvého ananasu by se koktejl měl vždy podávat.
Většinou náhražky nikdy nedosáhnou chuti originálu a nikomu nebudu nalhávat, že tato Virgin Colada chutná jako pravá Piňa Colada. Proto se tento...
více o Virgin Colada - Piña Colada bez alkoholu
Veškeré ingredience nadávkujeme do šejkru plného ledu a vše důkladně prošejkrujeme, poté přelijeme do vychlazené sklenice, ozdobíme a přidáme brčko.
*...
více o Whiskey Sour - koktejl
Do mixeru vložíme tříšť, nedávkujeme veškeré suroviny, přidáme jahody a vše důkladně promixujeme, ozdobíme a přidáme brčko.
* Zdobíme například...
více o Erozen Strawberry Margarita - koktejl
Do shakeru vhoďte několik kostek ledu. Přilijte 200 ml ananasového džusu a 50 ml smetany. Poté přilijte kokosový sirup a vše pečlivě proshakujte. Bez...
více o Piña colada / Koktejly
Vše předem důkladně ochladíme, zhruba na 2°C, sklenici namrazíme. Šťávu z čerstvě rozmixovaného ananasu smícháme se smetanou a rumem, protřepeme v...
více o Piñacolada
Všechny ingredience smícháme v šejkru.
Ihned podáváme. Je to svěží a chutný koktejl.
Poznámka: oříškový sirup např. od MONIN (měl by se dát sehnat v...
více o Hazelnut hurricane
Čisté plody bezinek dáme do vody a povaříme i s kořením asi 1/4 hodiny. Necháme zchladnout a přidáme rozdrobené droždí, promícháme a necháme kvasit 3...
více o Víno z bezinek
Vysokou sklenici naplňte ledem.
Přes led nalijte 0,5 dl (většího panáka) vybraného druhu Fernetu Stock a vše zalijte 1,5 dl oblíbeného toniku.
Vložte...
více o Bavorák
Zmrzlinu rozmixujeme s ledem, vodkou a sektem. V případě potřeby přidáme trochu vody. Sorbetto podáváme v polotekutém stavu ve sklenicích na sekt....
více o Sorbetto
Třešně umyjeme a vypeckujeme. Třešně, rozlousknuté a vydlabané pecky z třešní, skořici, hřebíčky, cukr, citrónovou kůru vložíme do lahve a zalijeme...
více o Třešňový likér
V menším hrnci smíchejte cukr, vodu a brusinky. Zahřejte, dokud se cukr zcela nerozpustí a brusinky začnou trochu měknout.
Smíchejte s vodkou, do...
více o Brusinková vodka
Tento domácí likér můžete použít nejen k pití, ale i k pečení.
Nastrouhejte žlutou část citronů a zalijte je vodkou. Nechte alespoň dva dny odležet,...
více o Limoncello
Opraný rybíz dáme do láhve, cukr rozpustíme ve vodě a nalijeme na rybíz. Necháme kvasit asi 1 měsíc a když je čiré, stáčíme hadičkou do láhví....
více o Rybízové víno II.
Kondenzované mléko vaříme 1 hodinu.
Puding uvaříme v 0,5l mléka.
Do šlehače dáme kondenzované mléko a postupně přidáváme vychlazený puding a rum....
více o Baileys IV.
Do přiměřeně velké nádoby (nejlépe 4-litrová sklenice) dáme 1 kg višní nebo borůvek, 3/4 kg cukru a necháme 2 hodiny stát, aby pusila šťáva. Pak je...
více o Borůvkový (višňový) likér
Na jednoho panáka vodky budeme potřebovat rajčatovou šťávu v poměru zhruba 1:10, pár kapek tabasca (záleží na tom, jak chceme mít Mary ostrou), špetku...
více o Bloody Mary II.
Šejkr naplňte ledem, zalijte ho espressem, přidejte Božkov Speciál Mandlový, smetanu a sirup.
Všechny suroviny důkladně promíchejte a hotový nápoj...
více o Božkov Frappé
Omyté a lehce rozemnuté mátové lístky vložíme do sklenice. Přilijeme limetovou šťávu. Přidáme rum a kostky ledu a přilijeme sodovou vodu. Lehce...
více o Mojito
Z citronu a pomeranče vymačkáme šťávu, smícháme s vodou a cukrem a přivedeme k varu. Potom přidáme rum, víno a koření a opět zahřejeme k varu....
více o Vánoční punč II.
Několik kostek ledu, cinzano bitter a gin důkladně protřepeme v šejkru. Procedíme do vysokého poháru a dolijeme sektem. Ozdobíme koktejlovými třešněmi...
více o Soňa
Do větší sklenice třeba od okurek vkládáme vrstvy jahod a cukru. Zalijeme alkoholem, uzavřeme a uložíme na tmavé místo při pokojové teplotě na 1 měsíc...
více o Jahodový likér
Džbánek naplňte do ¾ ledem a zalijte ho Fernetem Stock Citrus.
Následně přilijte vybraný citronový nápoj a vložte plátky limetky a citronu.
Na závěr...
více o Yellow Limono
Aby koktejl vypadal dostatečně sexy, dejte do long poháru kousky pomeranče, lžičku hnědého cukru, muddlerem pomeranč lehce rozdrťte, aby pustil šťávu...
více o Campari Orange Passion
Růžové lístky sbíráme brzo po ránu (nejlépe kolem 4 h.), naložíme do alkoholu a necháme ve stínu a chladu odstát 3 dny. Vodu svaříme s cukrem na hustý...
více o Růžový likér
Do sklenice dáme nakrájenou limetku, 8 lístků máty a třtinový cukr. Vše podrtíme. Sklenici naplníme ledem,nalijeme bílý rum a dolijeme sodovkou....
více o Nejlepší mojito
Do rendlíku vsypeme cukr a na mírném ohni připravíme světlý karamel. Zalijeme přibližně jedním deci vody, rozmícháme a vhodíme všechno koření a kousky...
více o Svařák
Do sklenice nakrájíme na čtvrtiny omytou limetku, kterou mírně vymačkáme.
Přidáme kostky ledu a nalijeme světlý rum.
Dolijeme Coca Colou. Dozdobit...
více o Cuba libre
Džbán naplňte ledem přibližně do ¾ .
Následně ho zalijte Vineou nebo jiným vínovým nápojem.
Přidejte hlavní složku nápoje Fernet Stock Citrus....
více o Citrus Grappino
Žloutky utřeme s pískovým a vanilkovým cukrem. Čokoládu rozlámeme do poloviny smetany a rozvaříme ji. Doplníme zbylou smetanou, přilijeme k žloutkové...
více o Čokoládový Baileys
Nejprve z domácích zásob vyberete vhodný druh alkoholu (takový, jaký máte nejraději :-)) ).
Pak si připravíte čokoládové figurky:
Figurku vezmete do...
více o Nejrychlejší cukroví
Listy máty nakrájíme nadrobno, vložíme do láhve a zalijeme vodkou. Dáme dobře zazátkované asi na čtyři dny na slunce. Pak alkohol slijeme, doplníme...
více o Likér z máty peprné
V hrnci spolu promíchejte obě šťávy, rozkrojenou vanilku, oloupaný a na plátky nakrájený zázvor. Vmíchejte cukr, aby se netvořily hrudky.
Na středním...
více o Šumivý rosol
Do poloviny vyšší sklenice nalijte sekt, zbytek dolijte pomerančovým džusem.
Sklenici ozdobte nakrojenou mochyní nebo plátkem pomeranče....
více o Pomerančový koktejl se sektem
V kastrůlku nechte na mírném ohni rozpustit cukr s 80 ml vody. Pak nechte zchladnout na pokojovou teplotu a poté dejte do ledničky. Mátové lístky...
více o Mátový julep