• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Kuchaři
  • Diskuse
  • Zahrada a pěstování
  • Ačokča

Ačokča

• Věra z DC | 20. 10. 2009 15:06

{{{Jana Pá. napsal: Maruška, děkuji, to čátní od Terezky jsem vloni dělala, takže letos to upravím s ačokčou :-)) zdravím od nás Jana.}}} Teda Jano Pá ty se překonáváš já nestačím :-S :-S :-! :-! ;-) koukat co ty nestíháš a pak máš málo času ale počkej až se zima zeptá pak budeš na sebe pyšná :-))

• Jana Pá. | 20. 10. 2009 09:08

Maruška, děkuji, to čátní od Terezky jsem vloni dělala, takže letos to upravím s ačokčou :-)) zdravím od nás Jana.

• Marie L. | 20. 10. 2009 07:20

Jani bylo to toto Cuketové čatní I od Terezky: Cuketové čatní I Ingredience: 1 kg cukety (může být i dýně), 2 červené papriky, 250 g cibule, 3 stroužky česneku, 1 lžička čerstvě nastrouhaného zázvoru, 4 lžíce rozinek, 500 ml vinného octa, 100 g cukru, 1 lžička soli, po 1/4 lžičce cayenského pepře, nového koření a koriandru Postup přípravy: Cukety a papriky nakrájíme na malé kostičky, cibuli a česnek nasekáme nadrobno. Zeleninu dáme do hrnce, přidáme ocet, cukr, sůl, pepř, všechno promícháme a pomalu vaříme za občasného míchání asi 40 minut. Horké čatní naložíme do malých skleniček, uzavřeme, otočíme dnem vzhůru a necháme vychladnout. Čatní používáme jako přílohu k masům, nářezům, všude tam, kde bychom použili např. hořčici. Od uživatele: Tereza J. Zeleninu jsem trochu pomlela v takovém krouhači, větší ačokču jsem rozřezávala a odstranila semínka, ta jsou už teď tvrdá. Místo vinného octa jsem dala obyč. a místo cayenského pepře, taktéž normální černý. A cukety s ačokčou tak půl na půl, ve druhé várce už nebyla cuketa, tak tam převládala ačokča. Ať se podaří! pozdrav z Krkonoš do Jeseníka!

• Jana Pá. | 19. 10. 2009 16:41

Mauš - hned sem s receptem, já mám také obrané velké množství ještě před sněhem, už máme zavařeno 4 skleničky, dělám z toho vše, dnes i do zapečených nudlí jsem to "vrzla", ale to čátní - bych zkusila i cekety mám ještě ve sklepě, nestíhám to vše zpracovat, takže pokud je recept jednoduchý :-P , tak sem s ním, díky :-P

• Marie L. | 19. 10. 2009 14:51

Z ačokčy jsem ještě vyzkoušela čatní. Protože mi přes dovolenou dost přerostla, a ve snaze ji nějak využít, vzniklo čatní. A ještě teď, co sklidím po sněhovém přívalu, takto zpracuji. Dělala jsem ho podle receptu cuketové čatní, jen cuketu jsem nahradila ačokčou. Vypadá to jedle, v neděli jsem z ní připravila tatarku na květáček a moc nám chutnalo. Zdravím.

• Ivana Samcová | 12. 9. 2009 17:02

Zjistila jsem, že mi ačokča chutná jen tak za syrova ke chlebu s máslem (nebo se salámem). Má opravdu jemnou, ale dobrou chuť. Se zakysanou smetanou se mi to moc nepovedlo, ale to bylo jen mou vinou, protože jsem prvně letos použila nový česnek a neuvědomila si, jakou má sílu a ten všechnu další chuť přehlušil (spíš to vypadalo, tak, že i Dracula by rychle prchl). Těším se i na plněné, ale na ně zatím nedošlo, doufám že snad příští týden. Zdravím. Ivana

• Ivana Samcová | 20. 8. 2009 19:52

Maruš, musím přiznat, že my jsme doma s cuketami dřív dělali to samé, prostě cuketa musela být veliká, až později jsme s mamkou zjistily, že nepřerostlé jsou lepší. U nás jsou oblíbené, mám je ráda na různé způsoby, jak na slano, tak i na sladko. Dneska máme zrovna upečenou novou buchtu z "Pošli recept", pro takovou "buchtomilku" jako jsem já, to pravé. Přeji hezký večer. Ivana

• Marie L. | 19. 8. 2009 12:59

{{{Ivana Samcová napsal: Paní Marie, díky za radu, to víte, že bych je nechala na keříku růst a obírala hromadně. Ještě, že jste to napsala. Já mám někdy tak dlouhý vedení a to naši ani nebyli bohatí. Zdravím Ivana}}} Není zač, taky nejsem žádný odborník. Tohle s oblibou dělá moje tchyně s cuketama. Když už to dalo tolik práce, tak ať to naroste! A nedá si říci, že cuketa se musí utrhnout dřív a ne až když je jako cep. Pak abych na to brala pilku. Letos ale neměly šanci. Cukety rostly, těmi dešti, tak rychle, že ač přerostly, pořád byly křehké. Hezký den, Maruš.

• J.Tereza | 17. 8. 2009 17:55

Pani Mária, držím sa vašej rady :-D . Pooberala som tie plody, väčšie som urobila ako lečo, menšie som ponakladala s cibuľkou. Dúfam, že budú dobré. Surové nám chutia, majú jemnú chuť, nie veľmi výraznú, ale príjemnú :-D

• Ivana Samcová | 17. 8. 2009 16:43

Paní Marie, díky za radu, to víte, že bych je nechala na keříku růst a obírala hromadně. Ještě, že jste to napsala. Já mám někdy tak dlouhý vedení a to naši ani nebyli bohatí. Zdravím Ivana

• Předchozí stránka
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Další stránka

Doporučujeme

40 minut
Polévka z pečené mrkve a červené čočky

Polévka z pečené mrkve a červené čočky

45 minut
Cottage quiche s červenou cibulí

Cottage quiche s červenou cibulí

40 minut
Švédské masové kuličky

Švédské masové kuličky

Poslední sledované recepty

97
Domácí chlupaté knedlíky
Domácí chlupaté knedlíky
41
Kuře na plechovce s pivem
Kuře na plechovce s pivem
33
Chuďasovy kroupy s vejci
Chuďasovy kroupy s vejci
22
Letní mls
Letní mls
12
Těstoviny s květákovou omáčkou
Těstoviny s květákovou…

Zajímavé články

Proč milovat špagetovou dýni? Dá se v jídle skvěle zamaskovat a vařit s ní je legrace
Proč milovat špagetovou dýni? Dá se v jídle…
Kysané zelí do sklenic: Jak si ho doma vyrobit za zlomek ceny!
Kysané zelí do sklenic: Jak si ho doma vyrobit za…
Jak si uklidit ledničku podle Marie Kondo: Zkuste geniální systém, který vám ušetří peníze i stres při vaření
Jak si uklidit ledničku podle Marie Kondo: Zkuste…
Jak správně skladovat pečivo: 5 triků, díky kterým vám chleba a rohlíky vydrží křupavé
Jak správně skladovat pečivo: 5 triků, díky…
Podzimní polévky 13x jinak: Dýňová, čočková i kulajda
Podzimní polévky 13x jinak: Dýňová, čočková i…
AHA.cz Háma nekompromisně o Kostkové: JE BLBÁ!

Háma nekompromisně o Kostkové: JE BLBÁ!

Mimibazar Jak se definitivně zbavit octomilek

Jak se definitivně zbavit octomilek

Dáma.cz Co prozradí váš mobil? Zjistěte svou digitální závislost podle znamení horoskopu

Co prozradí váš mobil? Zjistěte svou digitální závislost podle znamení horoskopu

Blesk pro ženy Eva Pavlová opět rozzářila Hrad. Vsadila na odstín, který sluší ženám v každém věku

Eva Pavlová opět rozzářila Hrad. Vsadila na odstín, který sluší ženám v každém věku

Ženy.cz Inzerát na manžela: Dřív jsem chtěla krále popularity, dnes už ne

Inzerát na manžela: Dřív jsem chtěla krále popularity, dnes už ne

Blesk.cz Agáta Hanychová zdraví fanoušky: Vyšpulila na ně zadek

Agáta Hanychová zdraví fanoušky: Vyšpulila na ně zadek

SportRevue.cz FOTO: Krásná tenistka Anna Kurnikovová. Tak se měnila v průběhu času

FOTO: Krásná tenistka Anna Kurnikovová. Tak se měnila v průběhu času

Maminka.cz Lékaři jí řekli, že nepřežije. Miminko se narodilo bez ledvin, dnes je po 195 dnech doma

Lékaři jí řekli, že nepřežije. Miminko se narodilo bez ledvin, dnes je po 195 dnech doma

Blesk Horoskopy Velký horoskop lásky na říjen: Koho čeká romantika i vášeň a koho naopak konec vztahu?

Velký horoskop lásky na říjen: Koho čeká romantika i vášeň a koho naopak konec vztahu?

Abecedazahrady Trénujete se psem aport? Veterináři varují před skrytým nebezpečím, které může skončit operací

Trénujete se psem aport? Veterináři varují před skrytým nebezpečím, které může skončit operací

• Recepty.cz
  • Kuchaři
  • Diskuse
  • Zahrada a pěstování
  • Ačokča

• © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points of Contact
  • Povinně zveřejňované informace