• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Kuchaři
  • Diskuse
  • Zahrada a pěstování
  • Ačokča

Ačokča

• Pája S | 22. 1. 2010 10:33

Já to letos zkrouhnu a bude jen zelenina ve skleníku(okurky,papriky,rajčata) a venku asi rajčata,salát,cuketa a nějaké bylinky a ani ještě nevím co.Kořenovou nedělám,do pórku mi leze háďátko a stříkat to nechci.Část záhonů je už zatravněná a tam plánuji v budoucnu jako část okrasnou(asi nějaká fontánka a tak něco).Na zbývající části něco ještě vypěstujeme,to aby ten šok z toho nebyl tak silnej. Ale chtěla bych si vysadit letos medvědí česnek.Je zdravý a také chutný. Nikde jsem ale neviděla semínka,tak zkusim ještě net.Zima bude ještě trvat,tak je čas. :-D

• Severová Miroslava | 19. 1. 2010 14:54

Jo, to vím rašelinové kelímky znám, ale tohle na 1. máje zaseješ a za 14 dní jsou rostlinky už tak velké že je dáváš ven To já třeba papriky mám skoroměsíc nebo ještě více na okně než je zasadím ven, kolikrát už i kvetou. ;-) ;-)

• Marie L. | 19. 1. 2010 14:51

Ačokču dávám také po 2 semínkách do kelímku. Je to popínavka a lépe se pak uchytí na podpěru. Kelímky používám ty klasické plastové s velkými otvory ve dně, odtud pak hned vysazuji na záhon. A paní Miroslavo, je to nezmar, stačí vysadit dvě, tři rostlinky, oni se pak hodně rozvětví a roste to a šplhá všude. Takže počítejte s větším prostorem.

• J.Tereza | 19. 1. 2010 13:56

Mirka predpestovávam, tie malé rašelinové kelímky sú práve na predpestovanie. Dám do nich hlinu a do každého 3 semienka. Postavím do plechu na pečenie a podlievam zo spodu, na plech. Behom 3-4 dní vyklíčia, akonáhle vychádzajú pravé lístky, dám na balkón. Po zamrznutých sadím vom do zeme. Tie rašelinové kelímky sa vložia celé do zeme. Priesady sa nevyberajú. Rašelinové kelímky sú na to, aby sa nepoškodili ešte jemné korienky. V zemi sa rozložia a slúžia pre rastlinky ako hnojivo.

• Severová Miroslava | 19. 1. 2010 11:53

Terezko,tak jestli jsem dobře porozumněla, tak semínka dáváš hned do kelímků(rašelinových), nepředpěstováváš sazeničky ?? Papriky já vždycky naseju do krabiček a pak přepíchávám do kelímků. Moje kamarádka i papriky dává hned do kelímků, dává 2 semínka a nemusí je pak přesazovat, říká že se to pak zpomalí a má asi pravdu, jenže já to stále dělám po staru - naset a pak přesadit.

• J.Tereza | 19. 1. 2010 11:48

{{{Severová Miroslava napsal: {{{Marie L. napsal: Jak Vám chutná? Chci se zeptat, kdo jste zavařovali ačokču, jako okurky, zda chutná? Já si nemohu vynachválit, jsou to takové akorát jednohubky a mizí u nás raz dva. A co se týče čatní z ačokčy, té si musím příště udělat víc. Smíchám ji s troškou majolky a je z toho vynikající tatarka. Používám k pečenému masu, jídlům z těstovin, zapečeným bramborám, prostě všude.}}} A já se ptám, překulí se leden a už je tu únor, pomalu budu set semínka paprik :-) :-) ačokča se seje také v tomto čase a sazeničky se pěstují tak jako paprikové Budu pěstovat letos poprvé. Tak honem sem s radami a zkušenostmi :-P :-P}}} Mirka, ačokču si predpestujem tak ako tekvice , cukety a patizony, aby po zamrznutých mohli von. Takže sadím to všetko do rašelinových kelímkov vždy 1. mája, kelímkly dám na plech a podlievam. Nechávam v kuchyni. Akonáhle vyklíčia, dávam na balkón aby sa nevyťahovali a stali sa odolnými. Ačokču som sadila takto vlani prvýkrát.

• Marie L. | 18. 1. 2010 12:32

Ne,ne s ačokčou, Mirko, nespěchejte. Úplně stačí vysévat až koncem března začátkem dubna. Docela dobře a rychle klíčí. Pak by se Vám vytahovala za světlem a ven může jít stejně až po zmrzlých. Loni jsem si tak pečlivě uložila semínka, že jsem je našla až v květnu a taky vyrostla docela dobře.

• Severová Miroslava | 18. 1. 2010 07:43

{{{Marie L. napsal: Jak Vám chutná? Chci se zeptat, kdo jste zavařovali ačokču, jako okurky, zda chutná? Já si nemohu vynachválit, jsou to takové akorát jednohubky a mizí u nás raz dva. A co se týče čatní z ačokčy, té si musím příště udělat víc. Smíchám ji s troškou majolky a je z toho vynikající tatarka. Používám k pečenému masu, jídlům z těstovin, zapečeným bramborám, prostě všude.}}} A já se ptám, překulí se leden a už je tu únor, pomalu budu set semínka paprik :-) :-) ačokča se seje také v tomto čase a sazeničky se pěstují tak jako paprikové Budu pěstovat letos poprvé. Tak honem sem s radami a zkušenostmi :-P :-P

• J.Tereza | 18. 1. 2010 07:39

{{{Marie L. napsal: Jak Vám chutná? Chci se zeptat, kdo jste zavařovali ačokču, jako okurky, zda chutná? Já si nemohu vynachválit, jsou to takové akorát jednohubky a mizí u nás raz dva. A co se týče čatní z ačokčy, té si musím příště udělat víc. Smíchám ji s troškou majolky a je z toho vynikající tatarka. Používám k pečenému masu, jídlům z těstovin, zapečeným bramborám, prostě všude.}}} Ja som zavárala a chutí nám vynikajúco. Určite zavarím aj toho roku. Nenapadlo ma urobiť čatní, vyskúšam to tiež.

• Marie L. | 18. 1. 2010 07:33

Jak Vám chutná? Chci se zeptat, kdo jste zavařovali ačokču, jako okurky, zda chutná? Já si nemohu vynachválit, jsou to takové akorát jednohubky a mizí u nás raz dva. A co se týče čatní z ačokčy, té si musím příště udělat víc. Smíchám ji s troškou majolky a je z toho vynikající tatarka. Používám k pečenému masu, jídlům z těstovin, zapečeným bramborám, prostě všude.

• Předchozí stránka
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Další stránka

Doporučujeme

90 minut
Vepřové maso na mrkvi

Vepřové maso na mrkvi

45 minut
Cottage quiche s červenou cibulí

Cottage quiche s červenou cibulí

40 minut
Švédské masové kuličky

Švédské masové kuličky

Poslední sledované recepty

32
Kynutý koláč s lesním ovocem
Kynutý koláč s lesním…
20
Sladké mušle
Sladké mušle
14
Kuře na plechovce s pivem
Kuře na plechovce s pivem
13
Pečený jehněčí hřebínek na pivu
Pečený jehněčí hřebínek…
12
Béarnaise omáčka
Béarnaise omáčka

Zajímavé články

Proč milovat špagetovou dýni? Dá se v jídle skvěle zamaskovat a vařit s ní je legrace
Proč milovat špagetovou dýni? Dá se v jídle…
Kysané zelí do sklenic: Jak si ho doma vyrobit za zlomek ceny!
Kysané zelí do sklenic: Jak si ho doma vyrobit za…
Jak si uklidit ledničku podle Marie Kondo: Zkuste geniální systém, který vám ušetří peníze i stres při vaření
Jak si uklidit ledničku podle Marie Kondo: Zkuste…
Jak správně skladovat pečivo: 5 triků, díky kterým vám chleba a rohlíky vydrží křupavé
Jak správně skladovat pečivo: 5 triků, díky…
Podzimní polévky 13x jinak: Dýňová, čočková i kulajda
Podzimní polévky 13x jinak: Dýňová, čočková i…
AHA.cz Háma nekompromisně o Kostkové: JE BLBÁ!

Háma nekompromisně o Kostkové: JE BLBÁ!

Mimibazar Jak se definitivně zbavit octomilek

Jak se definitivně zbavit octomilek

Dáma.cz Lucie (35): Nežiju jen s mužem, ale i s tchyní. Takhle chutná nenávist

Lucie (35): Nežiju jen s mužem, ale i s tchyní. Takhle chutná nenávist

Blesk pro ženy Jsou vaše dveře pro zloděje překážkou, nebo snadným cílem?

Jsou vaše dveře pro zloděje překážkou, nebo snadným cílem?

Ženy.cz Inzerát na manžela: Dřív jsem chtěla krále popularity, dnes už ne

Inzerát na manžela: Dřív jsem chtěla krále popularity, dnes už ne

Blesk.cz David Kraus smutně o pětileté dceři: Zdědila po mně vývojovou poruchu

David Kraus smutně o pětileté dceři: Zdědila po mně vývojovou poruchu

SportRevue.cz FOTO: Ronaldově kamarádce to v jeho dresu sekne. A bez něj taky!

FOTO: Ronaldově kamarádce to v jeho dresu sekne. A bez něj taky!

Maminka.cz Místo hypotéky v Praze žijeme zdarma po světě. Dcery nechodí do školy, učí se na cestách, říká maminka Šárka

Místo hypotéky v Praze žijeme zdarma po světě. Dcery nechodí do školy, učí se na cestách, říká maminka Šárka

Blesk Horoskopy Velký horoskop lásky na říjen: Koho čeká romantika i vášeň a koho naopak konec vztahu?

Velký horoskop lásky na říjen: Koho čeká romantika i vášeň a koho naopak konec vztahu?

Abecedazahrady Trénujete se psem aport? Veterináři varují před skrytým nebezpečím, které může skončit operací

Trénujete se psem aport? Veterináři varují před skrytým nebezpečím, které může skončit operací

• Recepty.cz
  • Kuchaři
  • Diskuse
  • Zahrada a pěstování
  • Ačokča

• © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points of Contact
  • Povinně zveřejňované informace