Tak ačokču, zrovna tak jako okurky nakladačky jsem si předsela do skleníku. Vzešly ale jen 3 sazeničky, ale podle toho co jem si tu přečetla, tak jich bude i ze tří sazeniček dost. ;-) ;-) Už jsem je vysadila ven, ale zatímco nakladačky se choulí, i když jsou přikryté netkanou folií, tak ačokča jede :-)) :-)) , asi ji to chladnější počasí nevadí. :-)) :-))
Pája S
|25. 1. 2010 18:58
{{{stafl napsal:
Pájo, zkus Kaufland, u nás ho tam maj, nebo ti je můžu koupit. Jéé vidíš, to jsem blbec, dyk já ho můžu taky vysadit u nás na zahradě, ach jo, že mě to nedošlo..... :-[ :-[}}}
Tak u nás v Kaufu ani ťuk.Takže objednám přes net ,nedá se svítit.
Pája S
|23. 1. 2010 18:17
{{{J.Tereza napsal:
{{{Pája S napsal:
Já to letos zkrouhnu a bude jen zelenina ve skleníku(okurky,papriky,rajčata) a venku asi rajčata,salát,cuketa a nějaké bylinky a ani ještě nevím co.Kořenovou nedělám,do pórku mi leze háďátko a stříkat to nechci.Část záhonů je už zatravněná a tam plánuji v budoucnu jako část okrasnou(asi nějaká fontánka a tak něco).Na zbývající části něco ještě vypěstujeme,to aby ten šok z toho nebyl tak silnej.
Ale chtěla bych si vysadit letos medvědí česnek.Je zdravý a také chutný. Nikde jsem ale neviděla semínka,tak zkusim ještě net.Zima bude ještě trvat,tak je čas. :-D}}}
Medvedí cesnak predáva Starkl. Pozri na nete.
http://www.starkl.com/}}}
Terezko,dík za odkaz. :-D Kouknu se na ně také. :-D :-D
Pája S
|23. 1. 2010 18:15
{{{stafl napsal:
Pájo, zkus Kaufland, u nás ho tam maj, nebo ti je můžu koupit. Jéé vidíš, to jsem blbec, dyk já ho můžu taky vysadit u nás na zahradě, ach jo, že mě to nedošlo..... :-[ :-[}}}
Laďko,dík za nabídku,zkusím se podívat u nás.Jinak jsem našla ještě tyto stránky:
http://www.sieberz.cz/orbiz/DigiTrade/57c77ef0e0dec5c51c92ad4da8d9bb30/esnek-medv-d-Ko-en-c-le-ive-a-kuchy-ske-rostliny--159c2d47646.html
Tak, když je neseženu normálně,tak si je objednám.Někde jsem četla ,že semínka by měla přejít mrazem - šoupnout do mrazáku.No z návodu se snad dočtu,co a jak. :-D
Klára K.
|22. 1. 2010 20:23
Ďakujem za odpoveď. Zaregistrovala som manžela do STARKL klubu
Zdravím Klára
J.Tereza
|22. 1. 2010 18:21
{{{Pája S napsal:
Já to letos zkrouhnu a bude jen zelenina ve skleníku(okurky,papriky,rajčata) a venku asi rajčata,salát,cuketa a nějaké bylinky a ani ještě nevím co.Kořenovou nedělám,do pórku mi leze háďátko a stříkat to nechci.Část záhonů je už zatravněná a tam plánuji v budoucnu jako část okrasnou(asi nějaká fontánka a tak něco).Na zbývající části něco ještě vypěstujeme,to aby ten šok z toho nebyl tak silnej.
Ale chtěla bych si vysadit letos medvědí česnek.Je zdravý a také chutný. Nikde jsem ale neviděla semínka,tak zkusim ještě net.Zima bude ještě trvat,tak je čas. :-D}}}
Medvedí cesnak predáva Starkl. Pozri na nete.
http://www.starkl.com/
J.Tereza
|22. 1. 2010 18:09
{{{Severová Miroslava napsal:
Jo, to vím rašelinové kelímky znám, ale tohle na 1. máje zaseješ a za 14 dní jsou rostlinky už tak velké že je dáváš ven To já třeba papriky mám skoroměsíc nebo ještě více na okně než je zasadím ven, kolikrát už i kvetou. ;-) ;-)}}}
Mirka, doma v teple ti vyklíčia za pár dní, vonku zosilnejú a do zeme dávam po zamrznutých. Netreba, aby rastlinky boli veľké, naopak, aj sadeničky tekvíc a cukiet dávam von vtedy, to majú všetky rastlinky, 2-3 pravé listy. To stačí. Príliš vybehnuté rastliby sa ťažšie aklimatizujú.
Toto nie sú papriky Mirka, akonáhle dáš ačokču do zeme, rýchlo rastie. To nemôžeš čakať na kvitnutie, ona sa vtedy už dávno ťahá, potrebuje oporu. To by si už rastlinky polámala. A úplne ti stačí zopár rastliniek, úroda jek bohatá, že budeš mať čo robiť. :-D
stafl
|22. 1. 2010 16:52
Klári, jak jsou semínka a normálně na sáčku je název Medvědí česnek, ještě na vysvětlenou - u nás je samostatný stojjan s různými semeny, hlízami atd na výsadbu a je to za zeleninou, ale je to pro jarní výsadbu
Klára K.
|22. 1. 2010 16:47
Laďka, máte ho v Kauflande pod menom "Medvedí cesnak", alebo je iný ako normálny? Tiež by som ho chcela kúpiť. Majú ho v zeleninovej časti, alebo tam, kde sú semienka?
Zdravím, Klára
stafl
|22. 1. 2010 11:25
Pájo, zkus Kaufland, u nás ho tam maj, nebo ti je můžu koupit. Jéé vidíš, to jsem blbec, dyk já ho můžu taky vysadit u nás na zahradě, ach jo, že mě to nedošlo..... :-[ :-[