• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Kuchaři
  • Diskuse
  • Web Recepty.cz
  • Autorství receptů

Autorství receptů

• Mirda186 | 26. 11. 2010 15:05

Nad úvahou vlastnictví receptůr jídel jsem velmi skeptický. Jsou samozřejmně produkty které mají ochranou známku olomoucké tvarůžky, šampaňské, parmská šunka a podobně. Ale použití a jejich kombinace do jídla už dělá další produkt. Stejně tak je těžké říct že taká či onaká verze jídla třeba salátu caesar je originálem. A to je zrovna jídlo které je poměrně mladé a lze jeho historie dohledat. Přesto může kdoliv přijít a říct že on zná nebo svede uvařit pravý originál. To vše je blbost ani hovězí svíčková s knedlíkem a brusinkama nemá originál sice tu jsou státní normy ale ty vždy ukazují jednu z verzí, kterou někdy někdo nazval Hovězí svíčková s kned.... . Každá babička a každý kraj si vaří tu svojí svíčkovou a považuje jí za originál. A další věc když už by si někdo dal tu práci a chtěl si to či ono jídlo dát patentovat musí ten recept být velmi přesný a konkrétní. Ale ani tím se nevyhne tomu aby ho někdo dál nevyužíval pro komerční účeli. Stačí v názvu pozměnit písmeno a říćt že naproti originálu jetam více nebo jiný pepř a už mu muže být každý se žalobou ukradený. Číst diskuse o rozčilování hospodyněk že jí někdo ukradl recept je směšné. Lidi na světě jsou miliony surovin a miliardy jejich kombinací tak experimentujte učte se hledejte inspiraci a hlavně dobrou chuť.

• Daniella O. | 25. 11. 2010 19:37

Mila Hospodynko, kdyz na neco upozornujete stale dokola a nikam to nevede, prestane vas to urcite bavit. Mate pravdu, recepty chci zpet, abych je mohla take vymazat a tuto stranku definitivne uzavrit. Podle receptu zde uvedenych stejne varit nejde, protoze ingrediencim se neda duverovat a jejich pomerum uz vubec ne. Jeste se divite, ze Jarka sve recepty vymazala? Nechtela byt podepsana pod bludy, ktere drive byvaly prvotridnim receptem a ani opakovane upozornovani a doprosovani se o korektury nikam nevedlo. Mimochodem neni sama, kdo volil tuto cestu. S tou zalobou v americe mate pravdu.... Zde se vazne staci polit horkou kavou a je z toho problem. Soudi se zde podobne hlouposti, ale za hloupost rozhodne nepovazuji, kdyz v kazdem druhem receptu pro deti je RUM. Vam to snad prijde normalni??? Upozornuje se na to bezvysledne nejmene dva mesice. Zde evidentne sedi laici na zidlich patricich odbornikum. Naprosto chapu, ze jste reagovala ponekud emotivne, ale nevim, proc si protirecite??? Pokud si dobre pamatuji, Kovarovi jste kritizovala za spatne vedene a nevyhovujici stranky a byla jsem to prave ja, kdo vas presvedcoval, at zustanete, a to zadne problemy s recepty nebyly. Vy jste mela ale mnoho vyhrad. Nyni kdyz nic nefunguje, tak se vam to libi...??? Nezlobte se, ale prepjaty az hystericky byl vas komentar, zvlaste v ohledu, ze v tom sama nemate moc jasno a nevite, co vlastne chcete. Pokud totiz chcete podle receptu varit, jste tady spatne, pokud si chcete prohlizet reklamy, jste na spravnem miste. :-) Nechapejte to tak, ze muj prispevek je namiren proti vasi osobe, to opravdu neni. Jedna se pouze o odpoved na vas komentar a doplnujici vysvetleni.

• Hospodyňka | 25. 11. 2010 14:24

Simčo - já vím :-) , já jen zastávám zásadu "odcamcaď pocamcaď" a "čeho je moc, toho je příliš", takže tohle mi přišlo už příliš...a nedokázala jsem se neozvat :-\

• Simča S.
    Simča S. | 25. 11. 2010 13:22

Hospodyňko - kliiiid:-), ona Daniella JE ve Spojených státech - to je ten fór :-), Ale skutečně si nemyslím, že by se tu kdokoli chystal na žalobu..... To by asi fakt bylo příliš.....

• Hospodyňka | 25. 11. 2010 11:56

Pardon, omylem jsem klikla na "závadný", ale chtěla jsem reagovat. Ikdyž ten příspěvek trochu závadný je. Paní Daniello, já celkem chápu Vaše rozhořčení, ale myslím že tohle už je trochu přehnané. S tou hromadou žalobou mi to přijde jako docela (nepovedený) vtip, za co ta žaloba jako bude? Že několik lidí před několika lety zveřejnilo na internetu několik receptů, většina z nich pod přezdívkou a teď se jako budete soudit o co? Že v nové verzi stránek, s jiným majitelem, už u těch vašich receptlů není uvedena ta přezdívka? Nezlobte se, ale ten nápad se mi zdá trochu přepjatý až hysterický. O co se jako budete soudit? O ušlý zisk z toho, že u nějakého receptu není napsáno autor: Daniella O.? Jak budete u toho soudu dokazovat, že zrovna Vy jste autorkou toho kterého receptu?? Vy jste si někde zaregistrovala ochrannou značku Daniella O. nebo jak? Asi jste se inspirovala příkladem paní Jarky, která odešla a před tím vymazala nebo znehodnotila své recepty. Víte, mám taky hodně připomínek, taky myslím že Recepty.cz hodně ztratily, ale tohle, taková forma rádoby pomsty mi přijde - no jak říkám - trochu přepjatá až hysterická. Víte paní Daniello, tady nejsme ve Spojených státech, kde se napijete horkého kafe a jdete žalovat McDonald's, že lejou do kelímků horký kafe... Přístup paní Simči, receptů73 apod. mi přijde konstruktivnější, vlídnější, rozumnější. Snaží se společnými silami o nápravu, nikoli o potrestání a pomstu... :-))

• Martin Navrkal
    Martin Navrkal | 25. 11. 2010 09:26

Pošlete mi prosím znovu seznam vašich receptů na navrkal@mf.cz a já vaše autorství nastavím.

• Martin Navrkal
    Martin Navrkal | 25. 11. 2010 09:24

Jak už zde bylo mnohokrát v diskuzi uvedeno, v původním webu neexistovalo bohužel žádné provázání uživatel versus autor receptu. Jediné spolehlivé pojítko mezi databází uživatelů a databází autorů byla emailová adresa. To znamená, že pokud měl někdo v uživatelském účtu a autorském účtu uvedené rozdílné emailové adresy, nebylo možné spolehlivě propojit daného uživatele na autorství jeho receptů. Částečně se pro propojení uživatelů na autorství použilo jako pojítko i jméno a příjmení, nicméně to už není jednoznačně spolehlivé, protože jméno není unikátní údaj. Recepty, u kterých tedy nebylo možné navázat autorství, mají uvedeného autora Recepty. Nastavení autorství řešíme u těchto receptů individuálně, když se nám přihlásí jeho autor sám, nebo když více uživatelů potvrdí, že tento recept někomu konkretnímu patří. Pokud je toto váš případ, pošlete mi seznam vašech receptů na navrkal@mf.cz a já vaše autorství nastavím.

• Daniella O. | 25. 11. 2010 06:08

Take mi bylo par receptu ukradeno a zadam o vydani zpet, protoze chci recepty nasledne smazat. Zatim to neni mozne, ale po pravni strance je to nelegalni pocinani a kradez je kradez. Zpetne jde dohledat autor a pokud ne, je to hrube naruseni autorskych prav v pripade, ze recept byl osobni a neprebran z jinych zdroju. Myslim, ze uz se par lidi chysta podat hromadnou zalobu.

• Jitka 37 | 24. 11. 2010 19:17

Taky jsem nedávno posíla mail paní Trpkošové a v něm několik svých receptů a žádala změnu autora na mě a ono stále ticho po pěšině. A vida, nejsem sama, kdo stále čeká... :-(

• pippiva
    pippiva | 24. 11. 2010 11:42

Dobry den, pred casem (jeste za Kovarovych)jsem zadavala recept http://www.recepty.cz/recept/mandlovo-mrkvovy-rez-10948 a neuvedla jsem se jako autor.Mohli by jste, prosim,toto napravit a uvest mne jako autora? Uz jsem o to zadala jednou, ale ono se nic nestalo. Dekuji.

• Předchozí stránka
  • 1
  • ...
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • Další stránka

Doporučujeme

90 minut
Vepřové maso na mrkvi

Vepřové maso na mrkvi

45 minut
Cottage quiche s červenou cibulí

Cottage quiche s červenou cibulí

40 minut
Švédské masové kuličky

Švédské masové kuličky

Poslední sledované recepty

75
Rychlá sýrová omáčka na těstoviny
Rychlá sýrová omáčka na…
59
Sýrová omeleta - rychlá
Sýrová omeleta - rychlá
35
Kapří guláš
Kapří guláš
18
Vepřové maso na mrkvi
Vepřové maso na mrkvi
17
Čokoládový koláč s jablky
Čokoládový koláč s jablky

Zajímavé články

Proč milovat špagetovou dýni? Dá se v jídle skvěle zamaskovat a vařit s ní je legrace
Proč milovat špagetovou dýni? Dá se v jídle…
Kysané zelí do sklenic: Jak si ho doma vyrobit za zlomek ceny!
Kysané zelí do sklenic: Jak si ho doma vyrobit za…
Jak si uklidit ledničku podle Marie Kondo: Zkuste geniální systém, který vám ušetří peníze i stres při vaření
Jak si uklidit ledničku podle Marie Kondo: Zkuste…
Jak správně skladovat pečivo: 5 triků, díky kterým vám chleba a rohlíky vydrží křupavé
Jak správně skladovat pečivo: 5 triků, díky…
Podzimní polévky 13x jinak: Dýňová, čočková i kulajda
Podzimní polévky 13x jinak: Dýňová, čočková i…
AHA.cz Pohřeb Kukury naplánován: Náhrobek od sochaře, zákaz proslovů a hit Cohena

Pohřeb Kukury naplánován: Náhrobek od sochaře, zákaz proslovů a hit Cohena

Mimibazar Jak se definitivně zbavit octomilek

Jak se definitivně zbavit octomilek

Dáma.cz Týdenní horoskop od 14. do 20. září pro všechna znamení

Týdenní horoskop od 14. do 20. září pro všechna znamení

Blesk pro ženy České Miss po letech pohromadě: Taťána Kuchařová zazářila v rudé, Kateřina Průšová ukázala spodní prádlo

České Miss po letech pohromadě: Taťána Kuchařová zazářila v rudé, Kateřina Průšová ukázala spodní prádlo

Ženy.cz Podzimní šaty dřív než ostatní: Těchto 5 odstínů a střihů zaplavilo ulice i instagram

Podzimní šaty dřív než ostatní: Těchto 5 odstínů a střihů zaplavilo ulice i instagram

Blesk.cz David Kraus smutně o pětileté dceři: Zdědila po mně vývojovou poruchu

David Kraus smutně o pětileté dceři: Zdědila po mně vývojovou poruchu

SportRevue.cz FOTO: Sexy kalendář. Polonahým cheerleaders to v plavkách zatraceně sluší

FOTO: Sexy kalendář. Polonahým cheerleaders to v plavkách zatraceně sluší

Maminka.cz Tvoření ze šípků s dětmi: 3 podzimní dekorace, které zvládnete za 15 minut

Tvoření ze šípků s dětmi: 3 podzimní dekorace, které zvládnete za 15 minut

Blesk Horoskopy Velký horoskop zdraví na říjen: Tato znamení by měla zpozornět! Podzim jim může dát zdravotně zabrat

Velký horoskop zdraví na říjen: Tato znamení by měla zpozornět! Podzim jim může dát zdravotně zabrat

Abecedazahrady Trénujete se psem aport? Veterináři varují před skrytým nebezpečím, které může skončit operací

Trénujete se psem aport? Veterináři varují před skrytým nebezpečím, které může skončit operací

• Recepty.cz
  • Kuchaři
  • Diskuse
  • Web Recepty.cz
  • Autorství receptů

• © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points of Contact
  • Povinně zveřejňované informace