Právěže mě zarazilo, že je to pečení na 180 st., příště tedy snížím teplotu a snad se to povede :-) Ještě jsem přemýšlela, jestli má na to vliv, když mám zapnutý horkovzduch, ale to je asi hloupost. :-\
Ahoj, ja jsem take pekla tvaroznik podle toho sameho receptu a taky trochu splasknul. Jinak u babovky s ricottou nebo s tvarohem mam zkusenost pect mirne (150-160 °)hodne dlouho, treba i pres hodinu, pak nesplaskne ani se nesrazi, musi byt upecena na 100%.Pak zalezi i na troube, je fakt, ze kazda pece jinak, ja mam treti a kazda dela v necem "neplechu". Iva :-)
Ahoj, chtěla bych poradit v čem dělám chybu. Dnes jsem pekla tvarožník. V troubé krásně zezlátnul, zkouška špejlí taky dobrá a přesto po vytažení z trouby po 5 min. klesnul. Přitom jsem postupovala přímo podle receptu(i teplota pečení 180 st.). To samé se mi stalo u ricottového dortu(buchty) a to pokaždé, kdy jsem ho pekla. Kde dělám chybu?? Moc díky za rady.